Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Де здати на переробку батарейки на території Сахновщинської громади

Дата: 20.06.2024 10:14
Кількість переглядів: 100

Фото без описуЖиття людини постійно перебуває в русі, власне, як і науково-технічний прогрес. Величезна кількість сучасних винаходів потребує автономних джерел енергії - акумулятори та батарейки. Але, рано чи пізно, кожна батарейка виходить з придатності і її потрібно викидати. Мало хто знає, наскільки потужний вплив від цих маленьких штучок на навколишнє середовище та здоров'я людини.

Батарейка - автономне джерело електроенергії для живлення пристроїв. Елементи живлення можуть бути різних розмірів і типів. При цьому вони також можуть бути одноразовими і елементами, що перезаряджаються.

За даними вчених з Агентства з охорони навколишнього середовища США стало зрозуміло, що на частку батарейок припадає понад 50% токсичних викидів з усіх побутових відходів. При цьому батарейки становлять 0,25% від усіх викидів. У складі використаних батарейок міститься ртуть, кадмій, магній, свинець, нікель, цинк.

Якщо люди викидають батарейки у відро для сміття, то, як наслідок, вони потрапляють на звалища. І так як, полігони для захоронення відходів (де такі є) не оснащені захистом фільтрації від шкідливих домішок і важких металів, тому всі ці супер-шкідливі речовини потрапляють у ґрунтові води.

А між тим, шкідливі речовини, які містяться в використаних батарейках, потрапляючи в організм людини (а це відбувається обов'язково), накопичуються в ньому, тому навіть мала їх кількість говорить про конкретні небезпеки. Наприклад, кадмій вражає роботу кожного органу в організмі, блокує роботу ферментів, здатний спровокувати рак легенів.

Слід додати, що здаючи лише 1 батарейку, ти рятуєш 20м2 землі від токсичного забруднення. Але за умови – якщо ти здаєш батарейки до надійного пункту, звідки вони чесно йдуть на переробку.

Здати батарейки на території Сахновщинської селищної ради можливо до Сахновщинського підприємства комунальних послуг, за адресою: 64501 Харківська область смт. Сахновщина вул. Островського, 21.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь