Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Депутати Сахновщинської селищної ради не стоять осторонь проблем громади 

Дата: 31.05.2024 15:11
Кількість переглядів: 145

Фото без описуНа пленарному засіданні XLVI сесії Сахновщинської селищної ради VIII скликання члени депутатських груп «Відновлення України»  та «Європейська солідарність» висловили свої пропозиції щодо вирішення важливих  питань для нашої громади. 

Зі зверненням депутатської групи «Відновлення України» щодо стурбованості депутатів ради відносно стану дорожнього покриття дороги, яка з’єднує нашу громаду з районним центром – м. Красноград, ознайомила присутніх Вікторія КЛЮЧКА. 

Зазначила: «Ця дорога життєво необхідна для забезпечення пасажирського транспортного сполучення, перевезення хворих, постачання товарів першої необхідності та продуктів харчування. 
У поточному році її стан став жахливим. Час протягом якого можна доїхати до районного центру збільшився вдвічі. Автотранспорт теж почав виходити з ладу значно частіше. Місцеві підприємці заявляють, що їхні постачальники відмовляються їхати до селища Сахновщина у звʼязку зі станом дороги. Це в свою чергу впливає на вартість споживчих товарів для населення. 
Ми чудово розуміємо всі складності теперішнього часу, коли країна напружує всі сили для боротьби з ворогом. Але разом з тим, не можна не звертати увагу на життєво важливі потреби жителів нашої громади!».

Від імені селищних депутатів, з метою донесення до відома інформації про важливість вирішення цієї проблеми для нашої громади, члени депутатської групи попрохали селищного голову звернутися до керівництва державних органів, відповідальних за утримання цієї дороги, а також до районного й обласного керівництва.

Пропозиція була поставлена на голосування та прийнята депутатами одноголосно.


Володимир ЯЦИНА ознайомив присутніх зі зверненням ПП «Європейська Солідарність» щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне. 

«В ЄС такі вимоги існують тільки для держав-членів ЄС, і навіть вони мають право імплементувати ці норми впродовж 10 років. Натомість пропоноване урядом підвищення акцизів на пальне уже найближчим часом здатне призвести до значної шкоди як для підірваної війною економіки України, так і рівня життя громадян. 
В ціні майже всіх товарів в Україні є частка транспортної складової. До того ж накладання цієї складової на кожному етапі виробництва і торгівлі матиме ланцюговий ефект - і ціни зростуть практично на всі товари. Особливо сильно постраждає сільське господарство, транспорт та торгівля…» - обґрунтував депутат. А також запропонував донести звернення до вищих органів влади та закликати Верховну Раду України відмовитись від підтримки урядової ініціативи й ухвалити закони, необхідні для залучення коштів від аграрного бізнесу, тютюнової галузі тощо. 

Пропозицію членів групи «Європейська Солідарність» інші депутати також одноголосно підтримали.

«Депутати Сахновщинської селищної ради, як завжди продемонстрували активну позицію у вирішенні нагальних проблем громади. Вони не стоять осторонь, а активно працюють над тим, щоб привернути увагу до важливих питань. Їхні звернення і пропозиції, одностайно підтримані на пленарному засіданні, свідчать про єдність та рішучість у боротьбі за добробут своєї громади. Я радий працювати з однодумцями й обов’язково виконаю всі озвучені прохання та пропозиції депутатів», - сказав селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь