Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

ПОВІДОМЛЕННЯ щодо демонтажу на будинках адресних покажчиків із застарілими назвами вулиць, які не відповідають вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону

Дата: 09.05.2024 11:38
Кількість переглядів: 160

Фото без описуШановні мешканці Сахновщинської громади!

Сахновщинська селищна рада звертається до Вас з приводу демонтажу з Ваших будинків адресних покажчиків із застарілими назвами вулиць, які не відповідають вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Звертаємо Вашу увагу, що чинним законодавством передбачено, що виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, пропаганда російської імперської політики та її символіки забороняється.

На виконання вищезазначених законів селищною радою спільно з громадськістю проведена відповідна робота з перейменування вулиць (провулків), назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму та символіку російської імперської політики. 

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення вимог чинного законодавства селищна рада просить мешканців громади проявити свою патріотичну та громадянську позицію та здійснити демонтаж зі своїх будинків адресних покажчиків із застарілими назвами вулиць, які не відповідають вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» (перелік вулиць та провулків селища Сахновщина наведений в додатку).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь