Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Сахновщинська селищна рада буде виплачувати 25 000 гривень сім’ям у яких народилася чи була усиновлена дитина

Дата: 30.04.2024 13:29
Кількість переглядів: 57

Фото без описуУявіть майбутнє нашої громади так: у кожному будинку села чи селища проживають сімʼї, у кожній родині гілки їх сімейного дерева виблискують щасливими дитячими посмішками, вулиці наповнені дзвінким сміхом та гомоном дітвори, а шкільні парти повністю зайняті учнями. Але, на жаль, реальність сьогодення не така…

Демографічна криза – це виклик з яким зіштовхується наша громада та Україна в цілому. Останні роки спостерігається скорочення чисельності населення, зниження тривалості життя, старіння населення.

Серед глобальних чинників скорочення чисельності населення головним є низький рівень народжуваності. Крім того, населення в Україні катастрофічно старіє. Свої нищівні корективи у демографічні показники кожного дня вносить війна. Рівень народжуваності уже тривалий час навіть не забезпечує простого відтворення населення.

Погляньмо на реальні показники демографічної ситуації Cахновщинської громади у 2021 – 2023 роках:

- 2021 рік: народилось – 88, померло – 400;

- 2022 рік: народилось – 135, померло - 392;

- 2023 рік: народилось – 81, померло - 338.

З цього можемо зробити висновок про те, що ситуація є надзвичайно серйозною. У зв'язку з відсутністю балансу між кількістю народжених та померлих, нашій громаді, як й іншим громадам України, загрожує ризик демографічного занепаду, вікової нерівномірності, зниження робочої сили та загроза соціально-економічному розвитку.

Але керівництво Сахновщинської селищної ради та депутати не стоять осторонь цієї проблеми й роблять рішучі кроки у напрямку недопущення даних сценаріїв, покращення демографічних показників та народжуваності дітей у громаді. Тож, на черговій XLIV сесії VIII скликання, була затверджена Програма соціальної підтримки народжуваності на території Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області на 2024 -2025 роки.

Відповідно до якої сім’ям з новонародженими чи усиновленими дітьми будуть надаватись додаткові соціальні гарантії та одноразова матеріальна допомога у розмірі 25 000 гривень.

Обов’язковою умовою надання допомоги є реєстрація та проживання (не менше 1 року) на території Сахновщинської громади.

З переліком потрібних для оформлення допомоги документів та самою Програмою можна ознайомитись тут. У разі виникнення додаткових запитань звертайтесь до спеціалістів відділу соціального захисту населення Сахновщинської селищної ради (1 поверх, 12 кабінет).

«Шляхом прийняття та впровадження Програми соціальної підтримки народжуваності, ми відкриваємо двері до кращого майбутнього нашої громади. Ми маємо надію, що це рішення буде першим кроком до подолання цього виклику. А також сприятиме створенню прогресивного та безпечного середовища, де кожен громадянин захоче народжувати та виховувати дітей, бо буде впевнений, що громада підтримає їх. Тільки об'єднуючи зусилля громади, держави та її громадян, ми зможемо зміцнити наше суспільство, подолати демографічну кризу та забезпечити щасливе майбутнє для наступних поколінь. Давайте разом працювати над тим, щоб зробити нашу громаду і Україну успішними та стабільними!» - прокоментував прийняте рішення селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь