Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

У Сахновщинській громаді вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 64

Фото без опису26 квітня, з нагоди 38-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, у Сахновщинській громаді відбувся мітинг. У ньому взяли участь сахновщинські ліквідатори катастрофи, селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ, заступники селищного голови Олександр КОБА та Максим КАРПЛЮК, секретар селищної ради Віталій ЯКОВЕНКО, депутати селищної ради, працівники відділу освіти, культури, молодості та спорту, жителі громади.

Захід розпочався з урочистої ходи від селищної ради до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, яка супроводжувалась оголошенням  гучномовця прізвищ полеглих сахновщинських героїв-ліквідаторів. 

Після вшанування пам'яті всіх померлих від наслідків аварії  хвилиною мовчання та покладання квітів до ліквідаторів звернувся селищний голова: «Від імені всієї громади я хочу подякувати всім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за ваш подвиг! І сьогодні, в день національної скорботи, вшанувати пам’ять полеглих героїв Чорнобиля. Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, Сахновщинською громадою ніколи не буде забуто!»

Перейняв слово заступник голови Сахновщинського громадського обʼєднання інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир ПРЯДКО. Він вшанував памʼять ліквідаторів і розповів про діяльність громадського обʼєднання. А також висловив вдячність за всебічну підтримку селищному голові та обласному депутатові Армену БАКМАНЯНУ і голові ГО «Союз Чорнобиль України» Миколі МОКЛЯКУ, за розвиток організації й тверду позицію.

Від імені обласного депутата Армена БАКМАНЯНА до ліквідаторів звернувся Віталій ЯКОВЕНКО. Він вислови їм вдячність за подвиг та передав цінний подарунок від депутата.

Після цього настоятель Сахновщинського Святого-Покровського храму отець ІОАНН відправив панахиду за всіма загиблими ліквідаторами.

Також задля вшанувати пам’яті про Чорнобильську катастрофу та героїв-ліквідаторів у культурно-історичних закладах громади відбулися пам’ятні заходи.

Щира вдячність та слава всім героям-ліквідаторам! Вічна пам'ять і царство небесне всім загиблим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь