A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Облаштовано ще одну палату для лікування ліквідаторів аварії на ЧАЕС Красноградського району

Дата: 19.04.2024 11:40
Кількість переглядів: 66

Фото без описуСахновщинським ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС доводиться лікуватися в різних лікувальних закладах – від лікарень в обласному центрі до місцевих медзакладів. Як говорить народна мудрість, і стіни в лікуванні допомагають. Тому вже не один рік рада Сахновщинського громадського об’єднання інвалідів «Союз Чорнобиль України» опікується створення належних умов для лікування чорнобильців. Так, в Сахновщинській центральній лікарні свого часу було відремонтовано три палати в терапевтичному відділені, які облаштовано відповідно меблями, побутовим приладдям (холодильники, телевізори, водонагрівач, умивальники тощо). Також було обладнано три палати: дві в кардіологічному відділені та одну в неврологічному, в обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення, де значна частина сахновщан проходить лікування.

У зв’язку з адміністративною реформою Сахновщинська громада разом із Зачепилівською, Кегичівською, Красноградською, Наталинською та Старовірівською громадами увійшли до складу укрупненого Красноградського району. Красноградська центральна районна лікарня (далі ЦРЛ) стала базовою для всього району. Для більшості чорнобильців, з вище названих громад, стало можливим проходити курс лікування в райцентрі. І знову постало питання створення належних умов для лікування сахновщинських чорнобильців в цьому лікувальному закладі. За ініціативи ради чорнобильської громадської організації, голова М.О. МОКЛЯК, при активній підтримці депутата Харківської обласної ради А.В. БАКМАНЯНА та за згодою адміністрації лікарні (головний лікар А.В. ВАСЕНКО) в неврологічному відділені (палата №6) було зроблено сучасний ремонт, обладнано меблями й всіма побутовими приладами, зроблено окремий санвузол та кімнату для прийому їжі.

Нещодавно сахновщинські ліквідатори А.М. КРЕЙДУН та І.В. НЕВКИПІЛИЙ мали змогу безкоштовно пролікуватися у новоствореній палаті й були приємно здивовані якісними лікуванням, чуйним відношенням медперсоналу та створеними належними умовами перебування.

У Сахновщинській громаді керівництво постійно з розумінням ставиться до проблем чорнобильців, намагається знайти шляхи та можливості їх вирішення. Голова селищної ради Володимир СУЄЦЬКИЙ та голова громадської чорнобильської організації Микола МОКЛЯК здійснили робочий візит у м. Красноград, відвідавши вищезгаданих чорнобильців, які в цей час перебували на лікуванні. Зустрілись з головним лікарем ЦРЛ Анною ВАСЕНКО та медперсоналом неврологічного відділення.

Як зазначив селищний голова, він був приємно вражений створеними умовами для лікування чорнобильців у Красноградській ЦРЛ.

Голова громадської чорнобильської організації закликає сахновщинських ліквідаторів регулярно проходити лікування, піклуватись про своє здоров’я та користуватись створеними комфортними умовами у районній лікарні. А також разом з членами громадського об’єднання сподіваються на подальшу співпрацю у вирішенні важливої справи – надання гідного лікування чорнобильцям наших громад!

Інформацію надано Громадською організацією «Сахновщинське об’єднання інвалідів «Союз Чорнобиль України», автор - заступник голови об’єднання В.І. ПРЯДКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь