A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

У Сахновщинській громаді проведено семінар-нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств

Дата: 18.03.2024 14:49
Кількість переглядів: 93

Фото без опису15 березня 2024 року відбулась семінар-нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств всіх форм власності Сахновщинської громади. У ній участь взяли: селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ, заступник селищного голови Максим КАРПЛЮК, завідувач сектору агропромислового розвитку селищної ради Юрій МОСТОВИЙ, спеціалісти сільгосппідприємств громади всіх форм власності, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Відкрив нараду селищний голова, передавши слово Юрію МОСТОВОМУ, який доповів про стан перспектив розвитку галузі тваринництва на території селищної ради. Зазначив, що на сьогодні працівників в галузі тваринництва налічується близько 100 осіб, що є дуже низьким показником для нашої громади. Вказав, що цей напрямок господарювання, враховуючи сучасні умови, є перспективним та має такі можливості для розвитку:
-  підтримку з боку місцевої влади. Зокрема, прийняття рішення Сахновщинською селищною радою про встановлення нульової пільги по податку на нерухомість для тваринницьких приміщень;
-  підтримка з боку держави. У цьому році очікуються внесення змін у Постанову Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року Nº 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» щодо надання державної підтримки на території Харківської області.
-  зниження цін на зернові та зернобобові культури. Це дає можливість направити продукцію рослинництва у тваринницьку галузь, що дасть змогу збільшити доходи підприємству;
-  збереження та створення нових робочих місць;
-  збереження та розвиток сільських населених пунктів.

Далі практичним досвідом утримання галузі тваринництва поділився з колегами керівник ПСП АФ «Прогрес» Володимир МОРГУН.

Інформував сільгосппрацівників про ризики отруєння пестицидами та агрохімікатами людей, тварин та іншої корисної ентомофауни при проведенні весняно-польових робіт головний спеціаліст відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олексій ТОМІНЕЦЬ.

Також на спільному обговоренні розібрали болючі питання про заходи з упередження отруєння бджіл засобами захисту рослин та заходи щодо недопущення розповсюдження та ліквідації спалаху сказу тварин, охорони здоров’я людей на території громади. Повідомив інформацію та розповів про алгоритми дій у таких ситуаціях головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини КРУ Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Анатолій ПРУДКИЙ.

Закрив семінар-нараду селищний голова, підбивши підсумки. Він зазначив, що розвиток тваринництва у громаді, в сучасних умовах з перерахованими можливостями, є важливим і вигідним напрямком роботи для сільгосппідприємств та населення. Наголосив про необхідність для сільгосппрацівників дотримуватись правил та бути відповідальними під час проведення весняно-польових робіт, щоб запобігти отруєння пестицидами й агрохімікатами людей, тварин та бджіл.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь