Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

У Сахновщинській громаді продовжуються звітування старост перед жителями

Дата: 07.03.2024 13:17
Кількість переглядів: 78

Фото без опису1 березня 2024 року відбулося звітування старости Новочернещинського старостинського округу Віри ЯВОР перед жителями. Участь у ньому взяли заступник селищного голови Максим КАРПЛЮК, секретар селищної ради Віталій ЯКОВЕНКО та радник селищного голови Сергій ЛИМАР.

Староста доповіла про результати роботи за 2023 рік, демографічні дані та міграційний рух населення, проведені заходи щодо упорядкування старостату, заклади, які функціонують, кількість виданих довідок і наданих послуг за рік, рівень виконання доручень та своїх повноважень.

Віра Іванівна зауважила, що жителі з перших днів війни активно долучаються до роботи спрямованої на допомогу нашим захисникам. Неодноразово вони збирали продукти харчування, кошти, плели маскувальні сітки, випікали смаколики та навіть шиють теплий одяг для ЗСУ.

За звітній період у кожному селі проведені суботники з упорядкування територій старостату та кладовищ. Замінено насоси у водонапірних баштах. За рішенням виконавчого комітету селищної ради з бюджету виділялася фінансова допомога громадянам на лікування, для сімей військовослужбовців та загиблих захисників, інше.

В планах на 2024 рік староста вказала про збільшення уваги на благоустрій населених пунктів.

Проблемні питання старостату: встановлення лічильників задля вчасної сплати громадянами рахунків за водопостачання, автобусне сполучення від сіл Новочернещинського старостату до Сахновщини, відсутність бажаючих на громадські роботи, ліквідація аварійних дерев та гілок, проведення інтернету в клуб, ремонт містка, інше.

На звітуванні була обговорена ідея щодо розроблення програми із заохочення молодих сімей до народження дітей.

За участі керівництва селищної ради, 6 березня 2024 року, прозвітувала перед жителями староста Дар-Надеждинського старостинського округу Ольга ТАЦЕНКО.

У результатах роботи за 2023 рік вона вказала: проведення санітарної очистки від сміття закріплених та прилеглих територій, благоустрій кладовищ, територій біля пам’ятників, центральних вулиць, дитячих майданчиків, обкіс бур'янів на центральних вулицях сіл, парках, кладовищах, на відрізку дороги від с. Дар-Надежда до с. Максимівка частково проведено видалення порослі, яка заважає рухові автотранспорту, видалення кущів та чагарників на відрізку дороги с. Дар-Надежда до с. Чорнолозка, придбано та встановлено три глибинні насоси для подачі води (свердловина в с. Максимівка та с. Гришівка).

Також у с. Дар-Надежда нещодавно запрацювала Амбулаторія загальної практичної медицини. Староста висловила слова вдячності від всіх жителів старостату селищному голові, директору Центр первинної медико-санітарної допомоги та місцевому фельдшеру за покращення умов медичного обслуговування у старостаті та піклування про громадян.

План основних заходів на 2024 рік: 
1. Ремонт доріг комунальної власності, які знаходяться на території Дар-Надеждинського старостинського округу; 
2. Закінчення ремонту нежитлової будівлі (клубу) в с. Дар-Надежда 
3. Участь в розробках різних інвестиційних проєктів; 
4. Грейдерування дорожнього покриття вулиць;

Жителі турбували питання щодо проведення води на деякі вулиці с. Дар-Надежда, розподілу сміттєвих баків по всій території села Дар-Надежда, облаштування водовідведення з доріг, прочистки стічної труби, яка є причиною утворення багнюки на дорогах.

Жителі старостатів визнали роботу старост задовільною. 

Володимир СУЄЦЬКИЙ вислухав усі звернення та скарги мешканців, взяв на контроль гострі питання.

Детальніше зі звітами можете ознайомитись на офіційному сайті Сахновщинської селищної ради, в розділі «Звіти про роботу».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь