Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Звернення селищного голови Володимира СУЄЦЬКОГО до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 13:18
Кількість переглядів: 84

Фото без опису20 лютого Україна згадує та низько схиляється у скорботі перед тими своїми синами й доньками, які 10 років тому змінили перебіг історії нашої держави. Вони були героями, які загинули за незалежність і свободу України, вони - Герої Небесної Сотні.

Революція Гідності – це масовий громадянський протест, який тривав 94 дні – з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року. Це початок реформування різних сфер життєдіяльності країни.

Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України. До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. 

Свобода – фундаментальна характеристика людського існування, це можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за цей вибір. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу та гідність, віддавши за це життя. Вони загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна демократична держава.

Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності встановлено: 20 лютого - День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Це – день жалоби, але він покликаний ушановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має бути живою! Пам’ять про подвиги українців на шляху до свободи та волі має бути живою! Головна перемога попереду, український народ обов’язково вистоїть і відстоїть всі демократичні цінності!

Вічна пам'ять Небесній Сотні. Вічна пам'ять усім, хто віддав життя за вільну Україну!
Вдячні за свободу! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь