Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

У Сахновщинській громаді продовжуються фіксуватись випадки захворювання на сказ: Що потрібно знати та як вберегтись від захворювання?

Дата: 08.02.2024 14:03
Кількість переглядів: 139

Фото без описуШановні мешканці Сахновщинської громади! 
У нашій громаді продовжують фіксувати випадки захворювання тварин на сказ. Тож, задля попередження та уникнення ще більшого поширення захворювання сказу на нашій території, уважно ознайомтесь з нижче зазначеною довідковою інформацією! 

А також, з метою охорони здоров’я людей та свійських тварин, наполегливо рекомендуємо звернутись до  Сахновщинської дільниці ветеринарної медицини для щеплення тварин проти сказу. Адреса дільниці: вул. Залізнична (Станіславського), б. 17, сел. Сахновщина. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 14.00.

💬 Про захворювання:
Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу, яке вражає центральну нервову систему.

🧬 Причини сказу і шляхи передавання інфекції ЛЮДИНІ: 
Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через: укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки.
Початкові симптоми сказу — підвищення температури та біль, а також незвичні або незрозумілі відчуття поколювання, пощипування чи печіння у місці пошкодження. У процесі поширення вірусу центральною нервовою системою розвивається прогресивне смертельне запалення головного і спинного мозку.

📌 В РАЗІ ЗАХВОРЮВАННЯ ЧИ ПІДОЗРИ НА ЗАРАЖЕННЯ ЛЮДИНИ, ОБОВ’ЯЗКОВО ЯКНАЙШВИДШЕ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО ЛІКАРІВ!

🧬 Причини сказу і шляхи передавання інфекції ТВАРИНАМ: 
Симптоми сказу у тварин залежать від стадії захворювання, які діляться на:
1. Початкову стадію (триває до п’яти днів). Симптоми: наявні сліди від укусів, гризуть місце укусу, ласкаві, примхливі, насторожені одночасно, слабкий апетит, їдять неїстівне, слинотеча, блювота. 
2. Збуджену стадію (2–3 дні). Симптоми: агресивні, збуджені, нападають, намагаються утекти, гризуть землю, їдять неїстівне, конвульсії, блювота, параліч, косоокість. 
3. Паралітична стадія (2–4 дні). Симптоми: виснаження, повний параліч, смерть.

🩺 Профілактика сказу.
Для профілактики сказу необхідно: регулярно вакцинувати свійських тварин та уникати контактів із потенційно небезпечними тваринами. 
Стережіться безпритульних, а тим більше диких тварин, які не бояться самі до вас підійти!

Читати більше: https://phc.org.ua/kontrol-zakhvoryuvan/inshi-infekciyni-zakhvoryuvannya/osoblivo-nebezpechni-infekcii/skaz 

✅Звертаємо вашу увагу на важливість своєчасного щеплення для збереження здоров'я вашого улюбленця та попередження поширення захворювання серед тварин у нашій громаді. Будьте відповідальними господарями та приєднуйтесь до заходів з профілактики сказу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь