Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

У Сахновщинській громаді вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 15.12.2023 15:28
Кількість переглядів: 138

Фото без опису14 грудня, до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, у Сахновщинській громаді відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. За участі сахновщинських ліквідаторів, селищного голови Володимира СУЄЦЬКОГО, обласного депутата Армена БАКМАНЯНА, працівників відділу освіти, культури, молоді та спорту.

Першим до героїчних учасників ліквідації катастрофи зі словами подяки та щирим побажаннями звернувся голова громадської організації Сахновщинського РО інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Олексійович МОКЛЯК. Він висловив вдячність окремим ліквідаторам за їх роботу та сприяння у відкритті палати у місті Харків для лікування та реабілітації осіб, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Також Микола Олексійович зазначив, що без фінансової допомоги, яку надав вже не вперше обласний депутат Армен БАКМАНЯН реалізувати цю справу не вдалося б. Висловив слова вдячності за допомогу та всебічну підтримку повсякчас. 

До вітань долучились Володимир СУЄЦЬКИЙ та Армен БАКМАНЯН. Вони висловили слова вдячності ліквідаторам за їх подвиг. Зазначили про важливість і готовність до співпраці та допомоги у будь-яких питаннях.

У закладах культури громади проведено пам’ятні заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у тому числі лекції, бесіди, зустрічі, виставки-реквієми, хвилини пам’яті, демонстрації кінофільмів. 

Зокрема, в Сахновщинському краєзнавчому музеї пройшла екскурсія «Нас об’єднала всіх Полин-зоря» під час якої було презентовано книгу про героїзм та подвиг українських ліквідаторів, авторами якої є наші земляки- чорнобильці Володимир ПРЯДКО та Юрій КОБА. Учасники екскурсії переглянули тематичні альбоми, фотографії, книги. 

В Сахновщинській публічній бібліотеці презентовано книжкову виставку «Чорнобильське відлуння». До виставки увійшли книги письменників Олександра Сироти, Ліни Костенко, Світлани Алексієвич, Галі Аккерман, Юрія Щербака та інших. 

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Слава Героям-чорнобильцям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь