A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

У Сахновщинській громаді вшанували пам’ять жертв Голодоморів в Україні 

Дата: 25.11.2023 15:10
Кількість переглядів: 140

Фото без описуДо 90 роковин пам’яті жертв Голодоморів в Україні, секретар селищної ради Віталій ЯКОВЕНКО, депутати селищної ради Карен ГЕВОРКЯН та Володимир ЯЦИНА, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Григорій ПЕРКІН разом з працівниками відділу та спеціалісти  Централізованої клубної системи, 24 листопада 2023 року зібрались біля меморіального хреста, задля вшанування пам’яті мільйонів голодом зморених людей.

Учасники меморіального заходу поклали квіти з колосками до хреста та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв геноциду. 

Про Голодомор на Сахновщині розповіла присутнім директор Комунального закладу «Сахновщинський краєзнавчий музей» Ніна ПРЯДКО.

Як зазначила ведуча, до 90-ї річниці Голодомору інститут національної пам’яті ініціює Всеукраїнську акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну. Символом цієї акції стала окопна свічка. Сахновщинська громада долучається до Всеукраїнської акції. Та закликаємо підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. 

Наш земляк, Валерій УДОВІЧЕНКО, з початку повномасштабної війни виготовляє окопні свічки для захисників України. Вони мають надзвичайний попит, особливо взимку. Просимо долучитися до акції та зробити донат на закупівлю спеціального біопалива для виготовлення окопних свічок. Реквізити: 4149499147477952 (Валерій УДОВІЧЕНКО). Або ж принести кошти у Сахновщинський будинок культури.

Наразі працівникам клубної системи на акції вдалось зібрати 2500 грн та вже замовити біопаливо. 
Долучайтесь! Наші воїни потребують допомоги!

Юні благодійники з волонтерського об’єднання «Сонячні квіти» вручили учасникам меморіального заходу власноруч зроблені свічки задля запалення їх 25 листопада о 16:00 під час щорічної акції «Запали свічку пам’яті на своєму вікні».

Сьогодні о 8:30 настоятель Свято-Покровського храму отець ІОАНН провів панахиду за замореними голодом.

Шановні жителі громади, закликаємо вас засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися. А також долучитись до збору коштів на біопаливо для окопних свічок. 

Пам’ятай про жертв Голодомору! Підтримуй тих, хто бореться за Україну!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь