Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Майдан гідних, війна вільних: Україна відзначає 10-ту річницю Дня Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2023 14:58
Кількість переглядів: 106

Фото без опису21 листопада, згідно з Указом Президента, в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Це державне свято в українців пробуджує згадки про низку подій, що стали вирішальними в історії нашої країни – Помаранчеву революцію, що відбулася у 2004 р., та Революцію гідності – 2013-14 років.

Гідність та свобода – це національна ідея нашого народу. Ідея, яка була народжена на майданах, виборена в сутичках, здобута у протистояннях. Ідея, яка здатна об’єднати націю, мобілізувати на боротьбу та надихнути на перемогу – заради сьогодення та заради майбутнього. Гідність і Свобода – наша зброя Перемоги.

Вона зазвучала під час студентської Революції на граніті, утвердилася під час Помаранчевої революції 2004 року. На Майдані 2013–2014 року змогла протистояти та не залишила шансів проросійській диктатурі в Україні. А сьогодні, під час повномасштабного вторгнення росії у нашу державу, гідність та свобода є сталою нормою кожного українця та чітким дороговказом у боротьбі за майбутнє.

Наша історія показує, що гідність і свобода – це не щось дане, це завдання, яке ми повинні виконувати кожен день. Це обов'язок перед минулими поколіннями й зобов'язання перед майбутніми. Гідність та свобода – це не тільки цінності, але і наша зброя Перемоги над будь-якою агресією і несправедливістю.

Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода!

Згадаймо тих, хто став на захист наших ідеалів у минулому та тих, хто зараз, під звуки снарядів і пострілів, продовжує боротьбу за наше майбутнє!

Схилимо голови перед пам’яттю Героїв, що віддали свої життя за справедливість та бажання жити у вільній країні сьогодні та роки назад!

Слава Україні! Слава її гідному та вільному народові!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь