Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Молодь в дії: у Сахновщинському будинку культури за ініціативи молоді відбувся молодіжний форум «Створення молодіжного простору в громаді»

Дата: 19.10.2023 16:56
Кількість переглядів: 207

Фото без опису17 жовтня о 14:00 у Сахновщинському будинку культури відбувся молодіжний форум під назвою «Створення молодіжного простору в громаді». Участь у молодіжному заході взяли: селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ, заступник селищного голови Олександр КОБА, депутат Сахновщинської селищної ради Карен ГЕВОРКЯН, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Григорій ПЕРКІН, молодь громади. Також на захід для проведення цікавої лекції для молоді були запрошені досвідченні у сфері молодіжної політики гості – голова обласної філії АМЦУ «Мережа Молодіжних Хабів Харківщини», куратор молодіжного центру «ХАБ [КОМОРА]» Олексій ШАПОВАЛОВ та представник секретаріату Української Асоціації Молодіжних Рад, голова Первомайської молодіжної ради Арсеній ШОПІН.

Відкрила форум головна спеціалістка відділу освіти, культури, молоді та спорту Віталія ДУДКА, вона представила учасників форуму та передала слово ініціативній групі зі створення молодіжного центру у Сахновщинській громаді в складі: Ілони ТАРАНІЧЕНКО, Єлизавети КУЛЕШ, Каріни ЛУКЬЯНЧУК та Романа ЛИМАРЯ. Єлизавета КУЛЕШ та Ілона ТАРАНІЧЕНКО представили свою ідею за допомогою презентації, пояснили молоді, що таке молодіжні центри, навіщо вони потрібні та як вони функціонують.

Після завершення презентації Каріна ЛУКЬЯНЧУК провела опитування серед присутньої молоді задля дослідження актуальності створення молодіжного центру в Сахновщинській громаді. Анкетування показало такі результати: з 36 опитаних молодих людей на питання «Чи є потреба у створенні молодіжного центру в громаді?», 30 обрали відповідь "так, обов'язково", а 6 – "так, але не обов'язково".

Також молодь переглянула підготовлене ініціативною групою відео про досвід створення та функціонування Красноградського молодіжного хабу "Red Hub".

Завершальним етапом виступу учасників ініціативної групи був відкритий мікрофон, де молодь поспілкувалась з керівництвом громади. Селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ зазначив: "Молодь - це майбутнє нашої громади та України в цілому. Саме молодь зараз боронить кордони нашої держави, і наш обов'язок зробити все, що залежить від нас, для них. Наша молодь - найкраща! Тож, з цих причин розвиток молодіжної політики в громаді є одним з основних напрямків над яким працює селищна рада. Я підтримую почуту ідею молоді! І вже зараз можу анонсувати, що ми активно готуємо приміщення в якому можна буде розташувати молодіжний центр". Олександр КОБА, Григорій ПЕРКІН та Карен ГЕВОРКЯН одноголосно запевнили молодь, що будуть підтримувати їхню ініціативу та сприяти реалізації їх ідей.

Запрошений коуч Олексій ШАПОВАЛОВ провів для молоді цікаву лекцію на тему "Тригранна складова молодіжної політики", тим самим глибше ознайомивши їх з цим напрямком діяльності та важливістю його розвитку в наш час.

Також на заході були присутні благодійники з Дитячого волонтерського об’єднання «Сонячні квіти», які коротко розповіли присутнім про свою громадську організацію та подарували власноруч зроблені вироби учасникам заходу.

В кінці молодіжного форуму молодь поласувала печивом та гарячими напоями.

"Створення молодіжних центрів є важливим компонентом розвитку молодіжної політики в Україні та відіграє ключову роль у підтримці молодіжного сектору. Молодіжні центри надають молодим людям можливість отримувати необхідну підтримку, здобувати освіту, брати участь у різноманітних заходах, розвивати свої здібності та багато іншого. Ці досягнення стають основою для подальшого розвитку особистості молодої людини, яка, у свою чергу, зробить свій внесок у позитивні зміни та поліпшення середовища в якому живе наше суспільство та візьме активну участь у будівництві сильної та процвітаючої громади!" - підсумовала представниця ініціативної групи Ілона.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь