Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Об’єднались заради спільної цілі у визначні свята Сахновщинської громади

Дата: 18.09.2023 15:43
Кількість переглядів: 191

Фото без опису17 вересня Сахновщинська громада відзначає фундаментальні свята свого краю: 80-річчя Дня визволення Сахновщини від фашистських загарбників та День селища. Цьогоріч на підґрунті цих свят було організовано благодійний ярмарок з метою зібрання коштів для придбання квадрокоптера для бійців 127 бригади, в якій несе службу наш земляк Вадим.

 

Перед благодійним заходом керівництво громади, депутати, працівники відділу освіти, культури, молоді та спорту, співробітники ДСНС, жителі громади зібрались біля Меморіалу Слави для вшанування пам’яті загиблих воїнів у Другій світовій війні та  Героїв Сахновщинської громади полеглих в російсько-українській війні.

 

Після цього о 9:30 розпочалась офіційна частина благодійного заходу.

Спочатку до жителів громади, ветеранів війни та захисників звернувся селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ. Він подякував за подвиг всім борцям за мир, висловив свої вітання присутнім, а також звернувся до них із закликом обов'язково зробити свій внесок у збір.

 

З нагоди свята почесними відзнаками  Сахновщинської селищної ради «За заслуги перед громадою» селищний голова нагородив директора комунального закладу «Сахновщинський ліцей № 1» НАУМЕНКО Зінаїду Іллівну, головну медичну сестру відділення стаціонарного догляду комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» НАБОКУ Тетяну Олександрівну, голову правління СВК «Україна» МОСІЄНКА Миколу Михайловича.

 

Також грамотами було нагороджено рятівників громади, які у цей день теж відзначали професійне свято. Грамоти Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області за сумлінне ставлення до виконання своїх службових обов’язків, професіоналізм, відданість справі та з нагоди святкування Дня рятівника отримали: Олексій ЗРАЖЕВСЬКИЙ, Микола ЛИСЕНКО, Олександр ШАПОВАЛОВ, Ігор КАЛІНЕНКО.

 

Підіймали настрій та додавали патріотичної атмосфери, демонструючи свої таланти, зразкові танцювальні колективи «Експресія» та «Кіара», вокалісти Андрій СИНИЦИН, Марк ПАНЧЕНКО, Михайло ШВАЧУНОВ, Ірина СИНИЦИНА, Анна ІВАШКЕВИЧ, Мирослава РЕЗНІЧЕНКО, Олександр ШКУРЛАПОВ, народний вокальний жіночий ансамбль «Сахновщаночка», квартет «Гармонія», сахновщинський поет Ігор МОСКВІТІН.

 

Територія центральної площі селища була поділена на зони де розміщувались торговельно-розважальні локації: містечко майстрів, містечко випічки, містечко талантів, локація ДСНС, локація «Сонячні квіти». Ярмарок тривав з 9:30 до 12:00.

 

Наприкінці заходу лічильна комісія зробили підрахунок коштів і представили публіці такі результати:

1.  містечко випічки – 24, 716, 30 грн;

2.  локація «Сонячні квіти» - 20 000 грн;

3.  містечко талантів  - 13 500 грн (з них попередньо зібрані кошти від Новочернещинської гімназії – 2500 грн, Дар-Надеждинського  старостинського округу – 6 000 грн, Новоолександрівського ліцею – 2100 грн);

4.  містечко майстрів – 7 555 грн;

5.  локація ДСНС – 3306 грн;

6.  окремий благодійний внесок – 2040 грн;

7.  благодійний концерт Аполлонівського старостату - 6424 грн.

Всього – 77 541, 30 грн.

 

Також до благодійного збору долучилась Сахновщинська футбольна команда «Колос». За їх участі о 14:00 на сахновщинському стадіоні "Колос" відбувся матч-відповідь 1/2 фіналу Відкритого кубку Дніпропетровської області з футболу, в якому місцевий ФК "Колос" приймав ХФК "Пенуел" з Кривого Рогу. Там відвідувачів матчу частували польовою кашею та чаєм від спонсорів команди, розігрували фірмові подарунки. На матчі працювали юні волонтери з Дитячої організації "Сонячні квіти", які забезпечили збір коштів на потреби ЗСУ. Матч завершився з рахунком 4:1 на користь нашої команди. Всього вдалось зібрати – 16 051 грн.

 

Закінчився благодійний захід довгоочікуваними словами засновниці Благодійної організації «БФ «Серця незламних» Руслани КОРІННОЇ: "За своїми підрахунками, я вже зараз можу офіційно оголосити, що наш фонд, спільно з Сахновщинською громадою, закрив збір на дрон! І також хочу ще дещо анонсувати: з початку вересня місяця наш фонд назбирав на картковий рахунок 63 521 грн, тому ми можемо закрити ще один офіційний запит 113 бригади, у якій несе службу наш земляк, на закупівлю гелевих акумуляторів".

 

Ось так сахновщани на власному прикладі довели, що найбільша зброя нашої нації – це єдність та небайдужість. Вкотре об’єднавшись, спільними зусиллями ми змогли зібрати достатню суму для придбання квадрокоптера нашим захисникам та зробили ще один маленький крок до наближення омріяного дня Перемоги!

Дякуємо всім, хто долучився до благодійного заходу та зробив свій внесок! Дякуємо нашим Героям за мирне небо під яким нам вдалось провести благодійний захід! Хай придбана пташка допомагає та береже наших захисників! Слава Україні! Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь