Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

ЖИВІ, ПОКИ ПАМ'ЯТАЄМО

Дата: 29.08.2023 13:27
Кількість переглядів: 283

Фото без опису  Сьогодні 29 серпня у Сахновщинській громаді відзначили День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події сталися саме на соняшникових полях. Тому знаково, що символом цього дня став соняшник. Саме його квіти сьогодні схилили голови у вазах вздовж Алеї Слави.

 До жителів Сахновщинської громади звернувся заступник селищного голови Максим Карплюк, який в своїй промові зауважив, що ми завжди будемо пам’ятати і цінувати подвиг наших захисників. Також учасники мітингу-реквієму долучилися до Всеукраїнської акції «Сонях пам’яті», виявили пошану загиблим захисникам, вдягнувши символічний сонях пам'яті та поклавши квіти. У Центральному парку прозвучали імена всіх героїв-земляків, що віддали свої життя за батьківщину. Присутні вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання. Панахиду за загиблими воїнами відслужив настоятель Свято-Покровського храму отець Іоанн.

 Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність – своє життя. Вони стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.

Гасло цього дня «Живі, поки пам’ятаємо». Ми дякуємо, шануємо, пам’ятаємо та не забуваємо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь