Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Цифровий Індекс та чому це важливо для розвитку громад.

Дата: 07.08.2023 10:31
Кількість переглядів: 261

Фото без описуЦифровий Індекс – це сукупність показників ефективності/успішності громади в тій чи іншій сфері. Є розширений та базовий індекси, які вираховуються через заповнення підгруп інформації. Це показники спроможності громади в економіці, послугах, інфраструктурі, публічних послугах і цифровій трансформації органів місцевого самоврядування.

Для чого та кому корисною буде інформація з Індексу? В першу чергу самим мешканцям громади, владі, бізнесу, органам місцевого самоврядування, інвесторам та донорам, суб’єктам медіа, громадським об’єднанням та ін.

Аналіз та систематичне вдосконалення цих показників дозволить збільшити продуктивність та ефективність бізнесу в регіоні.

Розвиток інтернету

Наявність доступу до інтернету дозволяє населенню України споживати більш якісний контент, користуватися електронними послугами, працювати тощо. У час війни виникла потреба у підключенні укриттів до швидкісного інтернету та організації WіFі-доступу в соціальних закладах, зокрема у дитячих садочках, закладах загальної середньої освіти та лікарнях.

Розвиток ЦНАП

У межах реформи місцевого самоврядування територіальні громади отримують вищу економічну спроможність та здатні розвивати сферу надання послуг для мешканців . Розбудова мережі центрів надання адміністративних послуг є одним із можливих кроків у заощадженні ресурсів та наближені послуг до отримувачів.

Режим «без паперів»

З метою підвищення ефективності діяльності органів державної влади, а також зменшення витрат та оптимізації послуг для реципієнтів в Україні впроваджується режим «без паперів». Досягнення результатів у цьому напрямі можливе не лише за готовності органів влади запровадити цифрову інфраструктуру [наприклад, хмарні сервіси, інформаційні системи, платформи тощо], а й за наявності комплексних програм та фахівців із високим рівнем цифрових навичок для реалізації необхідних процесів. У межах дослідження передбачено вимірювання процесів електронного документообігу, оцифрування реєстрів в обласних державних адміністраціях та впровадження електронних послуг у закладах різного типу.

Цифрова освіта

Із 2019 року в Україні створено електронні платформи, що сприяють підвищенню розвитку цифрової грамотності серед населення України.

Візитівка області

Підхід регіону до розвитку привабливості області, створення інформаційних систем щодо представлення та візуалізації інформації.

Проникнення базових електронних послуг

Впровадження цифрових послуг дозволяє зменшити бюрократичні процеси, частоту відвідування профільних закладів та витрати фінансів, а водночас - отримати необхідні послуги у зручному онлайн-форматі. У межах субіндексу вимірювалися такі послуги, як єМалятко, реєстри територіальних громад, а також інвентаризація об'єктів нерухомого майна та впровадження єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Галузева цифрова трансформація

Заходи із захисту інформації та політика у сфері кіберзахисту, впровадження інструментів електронної демократії в органах влади, а також автоматизація видавання офіційних документів.

Сахновщинською селищною радою надається інформація щодо обрахунку цих індексів і після підрахунку вам буде надана інформація додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь