Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До уваги осіб з інвалідністю!

Дата: 07.06.2023 10:15
Кількість переглядів: 88

Фото без описуПостановами Кабінету Міністрів України передбачено виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки.

Відповідно до Порядку виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2007 №150 виплата компенсації передбачена особі з інвалідністю, якщо вона протягом попередніх трьох календарних років не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки.

Грошова компенсація за путівку нараховується і виплачується в таких розмірах (округлених до однієї гривні): особам з інвалідністю I та II групи - 75 відсотків, III групи - 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що обчислюється з розрахунку 35 відсотків (з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність.

Згідно Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2004 №785 компенсація виплачується особам з інвалідністю внаслідок війни за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виплату грошової компенсації, якщо і особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань.

Грошова компенсація виплачується у таких розмірах (округлених до однієї гривні): особам з інвалідністю I і II групи - 100 відсотків середньої вартості путівки; особам з інвалідністю III групи - 75 відсотків середньої вартості путівки.

У разі зміни групи інвалідності за період перебування особи з інвалідністю на обліку грошова компенсація виплачується у розмірі відповідно до групи інвалідності, встановленої їй на дату виплати.

Після отримання грошової компенсації наступний період перебування особи на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням або отримання наступної грошової компенсації обчислюється з дня подання заяви та інших документів.

Підставою для виплати грошової компенсації є такі документи:

- для осіб з інвалідністю внаслідок війни: заява на виплату грошової компенсації; посвідчення особи, що підтверджує її належність до зазначеної категорії громадян.

- для осіб з інвалідністю: заява на виплату грошової компенсації; посвідчення особи, що підтверджує її належність до зазначеної категорії громадян; медична довідка за формою 070-О щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Заяви з необхідними документами для виплати грошової компенсації за путівку приймаються від осіб з інвалідністю приймаються уповноваженими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадовими особами центру надання адміністративних послуг за місцем реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь