Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До уваги осіб з інвалідністю!

Дата: 07.06.2023 10:15
Кількість переглядів: 107

Фото без описуПостановами Кабінету Міністрів України передбачено виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки.

Відповідно до Порядку виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2007 №150 виплата компенсації передбачена особі з інвалідністю, якщо вона протягом попередніх трьох календарних років не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки.

Грошова компенсація за путівку нараховується і виплачується в таких розмірах (округлених до однієї гривні): особам з інвалідністю I та II групи - 75 відсотків, III групи - 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що обчислюється з розрахунку 35 відсотків (з округленням до однієї гривні) розміру одного прожиткового мінімуму, щороку встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність.

Згідно Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2004 №785 компенсація виплачується особам з інвалідністю внаслідок війни за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виплату грошової компенсації, якщо і особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань.

Грошова компенсація виплачується у таких розмірах (округлених до однієї гривні): особам з інвалідністю I і II групи - 100 відсотків середньої вартості путівки; особам з інвалідністю III групи - 75 відсотків середньої вартості путівки.

У разі зміни групи інвалідності за період перебування особи з інвалідністю на обліку грошова компенсація виплачується у розмірі відповідно до групи інвалідності, встановленої їй на дату виплати.

Після отримання грошової компенсації наступний період перебування особи на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням або отримання наступної грошової компенсації обчислюється з дня подання заяви та інших документів.

Підставою для виплати грошової компенсації є такі документи:

- для осіб з інвалідністю внаслідок війни: заява на виплату грошової компенсації; посвідчення особи, що підтверджує її належність до зазначеної категорії громадян.

- для осіб з інвалідністю: заява на виплату грошової компенсації; посвідчення особи, що підтверджує її належність до зазначеної категорії громадян; медична довідка за формою 070-О щодо необхідності забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Заяви з необхідними документами для виплати грошової компенсації за путівку приймаються від осіб з інвалідністю приймаються уповноваженими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадовими особами центру надання адміністративних послуг за місцем реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь