Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

В Україні вперше відзначають День Європи 9-го травня 

Дата: 09.05.2023 15:16
Кількість переглядів: 85

Фото без описуВідповідно до указу Президента України Володимира Зеленського, усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії відтепер, 9-го травня, Україна відзначає День Європи спільно із Європейським союзом.

Ми разом повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних впливів. Такими рішучими діями ми розриваємо будь-який зв'язок із російським "побєдоносієм", повертаємось до європейських традицій відзначення цих дат та засвідчуємо відданість цінностям демократії. Відтепер щороку, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир.

День Європи традиційно відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. На нашій землі немає миру, але єдність нашого народу, допомога свідомих європейських країн наближає нас до відзначення першого дня нашого миру.

Україна є невід'ємною частиною Європи, яка зараз боронить основні цінності та принципи, які сповідують усі країни ЄС - демократію, права людини та свободу. Війна в Україні - це серйозне випробування для нашої країни і для всього світу. Ми повинні пам'ятати та шанувати тих, хто втратив своє життя і тих, хто продовжує захищати нашу країну від агресора. Та мусимо перетворити формальну фразу: «Ніколи знову» на усталеву обіцянку нашим дітям, онукам та правнукам!

Продовжуємо єднатися і працювати для наближення нашої перемоги та забезпечення миру всьому Європейському континенту.

Єдність континенту наближає мир!
Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь