Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

8-го травня Україна відзначає День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 11:03
Кількість переглядів: 114

 Фото без описуЦей день заснований для згадування та вшанування подвигу тих, хто боровся та був жертвою нацизму. Він нагадує нам одну фундаментальну річ: війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Вже друга поспіль річниця перемоги над нацизмом відзначається в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Ця війна супроводжується такими ж жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф, як і у Другій світовій війні. Сформований співзвучний термін «рашизм» є сучасним нацизмом, проти якого нині так само бореться цивільний світ. За цей час кремлівський режим повною мірою проявив свою злочинну сутність, намагаючись завдати українському народові максимальної шкоди, знищуючи нашу цивільну інфраструктуру, вчиняючи терор проти мирних людей, у насильницький спосіб переміщуючи наших дітей на територію росії, фактично здійснюючи злочин геноциду, що визнала у своїй резолюції Парламентська асамблея Ради Європи та закликала Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Україна сьогодні є форпостом у цій боротьбі, виступає флагманом «антипутінської коаліції», разом з тим сплачуючи невимовно високу ціну за майбутню спільну перемогу людяності над антигуманним кремлівським режимом. Справедливий результат сьогоднішньої боротьби – відновлення територіальної цілісності України – це так само гарантія непорушності кордонів інших, передусім європейських держав у перспективі. І чим швидше спільними зусиллями цивілізованого світу буде досягнута наша перемога, тим меншою буде кількість жертв цієї віроломної війни. Внесок України в перемогу світової цивілізації над московською дегенерацією та досягнені результати вже перевищили усі розрахунки і сподівання як ворога, так і наших партнерів. Світ захоплюється нацією неймовірно сміливих людей – українців!

У День пам’яті та примирення, вшануймо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом: ветеранів Другої світової війни, дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів та інших. Кожного, хто зараз бореться з рашизмом, хто віддав своє життя за Україну, хто постраждав від злочинної політики московії. 

Вічна пам'ять та шана тим, хто не повернувся з війни! Слава тим, хто захищає наш сьогоднішній день і виборює майбутнє! Слава Україні!

Сахновщинський селищний голова 
Володимир СУЄЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь