Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці

Дата: 28.04.2023 13:52
Кількість переглядів: 126

Фото без описуШановні жителі громади!

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці.

Право на працю у безпечних та здорових умовах закріплено Конституцією України. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних чинників, що призводить до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Так, за час збройної агресії російської федерації під час виконання трудових обов’язків на виробництві в Україні постраждало 3065 працівників, у тому числі 520 - зі смертельним наслідком.

У цей день ми хочемо звернути увагу всіх підприємств, установ та організацій Сахновщинської громади та України на цю інформацію. Велике прохання до всіх роботодавців, в умовах воєного стану, направити всі зусилля та вжити всі заходи, спрямовані на організацію безпечних умов праці й збереження життя та здоров’я працівників.

Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на підвищенні обізнаності щодо найкращих практик безпеки на робочих місцях, деякі з них включають:

1. Оцінку ризиків: Роботодавці мають оцінити потенційні ризики на робочому місці та вжити відповідні заходи для зниження їх рівня.
2. Налагодження комунікації: Роботодавці повинні забезпечити налагодження ефективної комунікації між працівниками та службами охорони праці.
3. Підготовку працівників: Роботодавці мають забезпечити, щоб їхні працівники отримали відповідну підготовку та навчання щодо безпеки на робочому місці.
4. Захист від нещасних випадків: Роботодавці повинні забезпечити наявність відповідного обладнання та заходів захисту від нещасних випадків.
5. Контроль за дотриманням правил: Роботодавці повинні забезпечити дотримання правил безпеки на робочому місці та контроль виконання цих правил.

З нагоди Дня охорони праці ми вшановуємо пам’ять працівників, які загинули на виробництві, в мирний час та під час воєнного стану. Та висловлюємо слова вдячності усіх, хто працює, ризикує своїм життям та здоров'ям, щоб забезпечити наш комфорт, добробут, підпримати економіку України та наблизити Перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь