Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Урочистий мітинг до Міжнародного дня пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2023 16:43
Кількість переглядів: 169

Фото без описуЗ нагоди Міжнародного дня пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС у Сахновщинській громаді відбувся мітинг. У ньому взяли участь сахновщинські ліквідатори катастрофи, селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ, голова Красноградської військової адміністрації Віктор ВОЙТЕНКО, обласний депутат Армен БАКМАНЯН, заступники селищного голови Олександр КОБА та Максим КАРПЛЮК, секретар селищної ради Віталій ЯКОВЕНКО, працівники відділу освіти, культури, молодості та спорту, жителі громади.

Захід розпочався з урочистої ходи від селищної ради до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, яка супроводжувалась оголошеннями гучномовця прізвищ полеглих сахновщинських героїв-ліквідаторів. Біля пам’ятника вступне слово сказав голова громадської організації Сахновщинського РО інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Олексійович МОКЛЯК. Він наголосив на тому, що з кожним роком кількість учасників ліквідації катастрофи зменшується. Тому головна мета - всебічно їм допомагати, підтримувати та піклуватись про їх здоров’я. Висловив слова вдячності Володимиру СУЄЦЬКОМУ, Олександру КОБІ, Армену БАКМАНЯНУ за оперативну допомогу, яка надається учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Після своєї промови він надав слово голові Красноградської військової адміністрації Віктору ВОЙТЕНКУ, обласному депутату Армену БАКМАНЯНУ та селищному голові Володимиру СУЄЦЬКОМУ. У своїх виступах вони подякували за подвиг присутнім ліквідаторам, висловили їм слова пошани та слави, пом’янули всіх полеглих від аварії на ЧАЕС.

Микола Олексійович закликав вшанувати пам'ять всіх померлих від наслідків катастрофи хвилиною мовчання та покласти квіти. 

Після цього настоятель Сахновщинського Святого-Покровського храму отець ІОАНН відправив панахиду за всіма померлими ліквідаторами.

Пам’ятний захід закінчився відвідуванням Сахновщинського краєзнавчого музею, де його директорка Ніна ПРЯДКО провела коротку тематичну розповідь в залі пам’яті Чорнобильської катастрофи.

Пам'ятаймо і шануймо усіх, хто ліквідовував наслідки цієї аварії, допомагаймо тим, хто сьогодні з нами, й не забуваймо тих, кого вже немає!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь