Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Чорнобиль… це слово стало символом горя і страждання, покинутих домівок і мук

Дата: 26.04.2023 11:24
Кількість переглядів: 269

Фото без опису37 років тому, 26 квітня 1986 року, сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства - аварія на Чорнобильській АЕС. Ця подія мала далекосяжні наслідки для людства та великі втрати. Кожен рік вона нагадує нам про те, як важливо бути обережними в роботі з ядерною енергетикою та іншими високоризиковими технологіями.

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до радіоактивного забруднення значної частини території України та Європи. За приблизними розрахунками, від аварії на ЧАЕС померло близько 4000 осіб. 30 співробітників АЕС померло в перші дні і тижні аварії, ще сотні тисяч людей померли в наступні кілька років від онкологічних захворювань і променевої хвороби.

Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

26 квітня є Міжнародним днем пам'яті про саму катастрофу та тих, хто загинув в ній, а також днем вшанування героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії, які ризикували своїм життям, щоб запобігти ще більшому розповсюдженню радіоактивного забруднення.  

Шановні учасники ліквідації на Чорнобильській атомній станції! Сердечно бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, життєвої енергії та наснаги, сімейного затишку, щастя, миру, добра та злагоди.

Щира вдячність та слава всім героям-ліквідаторам! Вічна пам'ять і царство небесне всім загиблим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь