Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Для керівників сільськогосподарських підприємств всіх форм власності Сахновщинської громади та старост було проведено семінар-нараду  

Дата: 21.01.2023 17:06
Кількість переглядів: 204

Фото без описуВпродовж війни аграрії безупинно працюють у тилу та підтримують економіку нашої країни. Та не секрет, що в цей час вони зіштовхнулись з багатьма проблемами, а умови їх праці значно ускладнились: збільшились ціни на насіння, добрива, паливно-мастильні матеріали, через мобілізацію не вистачає робочої сили та фахівців, зменшився ринок збуту та кількість постачальників необхідних для роботи матеріалів. Тож, за ініціативи селищного голови Володимира СУЄЦЬКОГО була запланована семінар-нарада для роз’яснення гострих питань, надання нових знань сахновщинським сільгоспвиробникам, розкриття  для них можливостей отримання кредитування. 

20 січня у великому залі для засідань відбувся запланований захід. У ньому взяли участь керівники Сахновщинської селищної ради, обласний депутат Армен БАКМАНЯН, працівники сільського господарства громади, керівники сахновщинських підприємств, старости та запрошені спеціалісти: керівник КП «Власний дім» Юлія ЛОГІНОВА та доктор сільськогосподарських наук, головний науковий співробітник інституту ім. В.Я Юр’єва НААН Сергій АВРАМЕНКО.

Керівниця КП «Власний дім» Юлія ЛОГІНОВА доповіла присутнім про можливість надання кредитів розвитку переробних підприємств та житлового будівництва. Пояснила умови кредитування, суми надання коштів, терміни повернення та запросила всіх до співпраці.

Завідувач сектору агропромислового розвитку селищної ради Юрій МОСТОВИЙ надав короткий підсумок результатів роботи агропромислового комплексу Сахновщинської громади за 2022 рік: «…Згідно з оперативними даними по сільськогосподарських підприємствах громади із площі зібрання 21290,8 гектара (без населення) ранніх зернових та зернобобових культур, намолочено 91003,7 тонн збіжжя, при середній урожайності 42,7 центнера з гектара. Це один з найкращих показників у 2022 році по урожайності серед районів та громад Харківської області…»

Далі надали слово доктору сільськогосподарських наук, головному науковому співробітнику інституту ім. В.Я Юр’єва НААН Сергію АВРАМЕНКУ. Він виступив перед присутніми з підготовленою ним презентацією, задля розкриття проблемних питань в галузі агрономії й надання сільгосптоваровиробникам обґрунтованих порад для збільшення урожайності та зменшення витрат при вирощуванні сільгоспкультур. Охочим залишив свої контакти та зауважив, що завжди радий допомогти та проконсультувати аграріїв.

Семінар-нарада вийшла дуже змістовною та інформаційно наповненою. Такі заходи сприяють підвищенню результативності роботи та професіоналізму працівників агропромислового комплексу нашої громади під час війни. Разом наблизимо Перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь