Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років у Сахновщинській громаді відбувся захід

Дата: 26.11.2022 17:14
Кількість переглядів: 175

Фото без описуЗ нагоди 90-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933 працівники відділу освіти, культури, молоду та спорту  25 листопада організували захід з просвітницькою метою для дітей та дорослих Сахновщинської громади. 

Директорка Сахновщинського краєзнавчого музею Ніна ПРЯДКО провела історичний екскурс «Дітям про Голодомор» у якому розповіла про цю подію та її наслідки, історичні факти, продемонструвала книгу, в якій зібрані списки жертв Голодомору, та запросила охочих до музею для детальнішого розгляду виставки, яка підготовлена з нагоди цієї трагічної події.

Заступник директора КЗ «Сахновщинська централізована клубна система» Олег ЯРИНІЧ впродовж заходу демонстрував для присутніх відеоматеріали про Голодомор, а опісля провів майстер-клас «Свічка пам’яті своїми руками». Метою якого було створення символічних свічок, які учасники заходу запалять 26 листопада о 16:00 для вшанування пам’яті загиблих під час подій 1932-33 років, таким чином доєднавшись до всесвітньої акції.

Для запам’ятовування та згадки фактів про Голодомор Віталія ДУДКА запропонувала присутнім прочитати надпис на спеціально зроблених паперових свічках та після цього приклеїти їх на символічну дошку пам’яті. 

Завершився захід спільним походом до місця масового поховання наших земляків у ці часи – Хреста пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. 

Такі заходи важливі для людей, адже кожному необхідно знати й пам’ятати історію своєї держави. Варто навчати дітей і знати самим, задля того, аби не допустити цього знову. Голодомор – це велика трагедія всього людства! 
Пам’ятаємо! Єднаймося! Переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь