Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До Дня Гідності та Свободи України 

Дата: 21.11.2022 17:16
Кількість переглядів: 86

Фото без описуСьогодні український народ відзначає державне свято, яке стало символом творення новітньої історії держави та пам’ятною датою, що вшановує мужність та патріотизм громадян, які відстоювали цінності свободи, демократії та вибір народу щодо європейського розвитку держави - День Гідності та Свободи. Це свято вказує на дві доленосні для українського народу події: Помаранчеву революцію, що відбулася у 2004 р., та Революцію гідності – 2013-14 років.

Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію.

Революція Гідності є першим переможним боєм цієї війни. Вона стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, і виявлені  упродовж трьох місяців протесту, їх прагнення справедливості та свободи були сильнішими за весь насильницький апарат тогочасної проросійської влади. Ця революція показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи, а також те, що ціна несвободи завжди вища. Революція гідності навчила сучасне покоління українців боротися, дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни, показала всьому світу силу нашої стійкості, єдності та свободолюбності. 

Стійкість та самовідданість наших воїнів нинішньому протистоянні російському агресору у великій мірі - наслідок обох українських революцій. Майдан та нинішню війну єднає глибинна природа цих суспільно-політичних феноменів, які водночас є результатом поступу та каталізатором подальших змін в Україні та які найяскравіше проявились у поняттях: «суспільство», «герої», «трансформація», «культура», «свобода». 

Сахновщинська громада разом з усією Україною схиляє голови та вшановує світлу пам’ять Героїв, що віддали свої життя за справедливість та бажання жити у вільній країні сьогодні та роки назад! 

Віримо, що переможний дух - дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до перемоги! 

Вистояли на Майдані - переможемо й у війні!

Слава Україні!
Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь