Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ презентував нову архітектурну споруду та місцеву історичну пам’ятку Сахновщинської громади 

Дата: 17.10.2022 14:45
Кількість переглядів: 263

Фото без опису15 жовтня Сахновщинський селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ разом із заступником селищного голови Олександром КОБОЮ, секретарем ради Віталієм ЯКОВЕНКОМ, Сахновщинським церковним служителем отцем Іоаном, працівниками селищної ради й жителями громади відкрив та презентував нову архітектурну споруду селища - «Лава примирення» та місцеву історичну пам’ятку - Алею Слави. 

Загиблим у російсько-українській війні Героям Сахновщинської громади в центральному парку селища створили Алею Слави задля уславлення полеглих Героїв України, вшанування пам'яті про них, їх подвиг та сміливість. На залізних листах навічно зображені портрети загиблих воїнів: МОЛОСТОВА Віктора, КУРЯЧОГО Анатолія, ХАБАЛЯ Михайла, РОДИЧЕВА Олександра, БЕРЕЖНЯКА Віталія, ПЛАХОТІНА Віталія, КОНДРАТОВА Ігоря, АНДРЮЩЕНКА Олексія, СТЕПАНЕНКА Віктора, ЛУГОВОГО Юрія.

Селищний голова у своїй промові зазначив: «У разі отримання трагічних новин, Алея Слави буде обов’язково доповнюватись. На цей момент вже не вистачає двох портретів нещодавно загиблих воїнів: Петра МЕЛДЄЄВА та Володимира ЛИМАРЕНКА, вони найближчим часом будуть додані».

Служитель Сахновщинського Свято-Покровського храму - отець Іоан, освятив пам’ятне місце та провів молебень за упокоєння душ загиблих воїнів. 

Друга архітектурна споруда встановлена у центрі селища, біля підкови й зветься «Лава примирення». Ця споруда є звичайною лавою, але з незвичайним сидінням. Лавка має дугоподібну форму, через яку сидячи на ній люди сповзають по інерції один до одного. В народі вважають, що це найвдаліше місце для примирення людей, що знаходяться у сварці. І вона є символом єднання, яке в такий час є дуже важливим для всього українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь