Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Журналістам Сахновщинської громади

Дата: 05.09.2022 13:26
Кількість переглядів: 291

Фото без описуІнформаційний відділ Сахновщинської селищної ради помітив та дякує колегам, які зреагували на наше звернення, виправили та почали оформлювати матеріали відповідно до Закону України. Для своїх колег хотіли б відзначити головні правові норми, якими необхідно керуватися під час використання та запозичення з інших інформаційних джерел матеріалів.

Авторські права регулюються відповідно ЗУ «Про авторське право і суміжні права».

Порушення авторського права може тягнути за собою накладення цивільноправової відповідальності в межах Цивільного кодексу України, а в окремих випадках і адміністративно-правової та кримінальної відповідальності.

Різноманітні тексти, зображення, відео, аудіо, комп'ютерні програми – є об’єктами, які захищаються авторським правом.

Для журналіста важливо вміти відрізняти пресінформацію та інформацію зібрану журналістами, тому пояснюємо: новини дня або поточні події, що мають характер звичайної пресінформації не є об’єктом авторського права. Друкування пресінформації яка вже була надрукована в інших джерелах не заборонене, але хочемо наголосити на тому, що всім варто відрізняти пресінформацію та інформацію зібрану журналістами (цитати, власні висловлення, фото, авторські доробки). Така інформація не входить до обсягу поняття «пресінформація», вона охороняється як об’єкт авторського права і не може використовуватися в інших джерелах!

Якщо ви копіюєте фото, відео, тексти - обов’язково потрібно вказувати автора!

Тільки автор тексту має виключне право на дозвіл або заборону використання твору іншими особами!

Більше інформації ви можете дізнатись в Законі України «Про авторське право і суміжні права» та Кодексі журналістської етики.

Сахновщинський інформаційний відділ підтримує європейську тенденцію антиплагіату та хоче закликати журналістів нашої громади також підтримувати цей напрямок. Створюйте своє, бездумно не копіюйте інформаційні матеріали, не порушуйте авторські права та відповідними діями наближайте Україну до її європейського майбутнього!

Шановні журналісти, дотримуйтесь законів України, етичних норм журналістики, поважайте колег та їх працю – все це показує вашу обізнаність та професійність. Спираючись на всю надану нами інформацію та роз’яснення, просимо вжити відповідних заходів, виправити свої помилки та більше не повторювати їх у своїй роботі.

Сподіваємось на розуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь