Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Діяльність Сахновщинської громадської організації «Суспільна Служба України»

Дата: 31.08.2022 11:09
Кількість переглядів: 599

Фото без описуВосени 2001 року на території Сахновщинської громади утворилась Сахновщинська громадська організація «Суспільна Служба України» під головуванням Володимира ВАКУЛЕНКА та за участі 10 членів. З 2003-го року почала діяти програма Суспільної Служби українців Канади «Банк харчів». Ця організація входить до Української Всесвітньої Координаційної Ради, як і споріднена Суспільна Служба України. Головою світової ради Суспільної Служби являється Ірина ВАЩУК з Торонто. Члени Сахновщинського осередку займаються вирішенням низки актуальних питань регіональної політики, зокрема щодо підтримки людей із пільгових категорій та внутрішньо переміщених осіб.

Програма «Банк харчів» через загострення ситуації в нашій країні призупинила свою діяльність, але через два тижні після запровадження воєнного стану її робота поновилася і розширилася. Ця програма передбачає надходження певних сум коштів на банківські рахунки осередків ССУ і закупівлю за ці кошти продуктів для харчових наборів. З березня цього року Сахновщинська громадська організація «Суспільна Служба України» співпрацює та передає частину цих коштів Сахновщинському Центру соціальних служб, директор Олена ГРЕШ. Сахновщинський осередок також і самостійно закуповує харчові набори для допомоги найбільш потребуючим верствам населення. Все оформлюється за визначеною формою звітності, звіти надсилаються електронною поштою в Торонто і Київ.

Багато років у Сахновщину надходили з різних осередків Суспільної Служби українців Канади благодійні вантажі. Переважно вони були з одягом, взуттям, засобами реабілітації для осіб з інвалідністю, книгами, іграшками, медичним приладдям. Один з таких вантажів, що надійшов у лютому з осередку Суспільної Служби українців Канади в місті Сент-Кетерінс, було передано в Новоолександрівську школу. Директор школи Анна САВЕЛЬЄВА розподілила дитячі та підліткові речі серед учнів школи, а речі для дорослих доставила на гуманітарний склад, де для них знайшлися користувачі з числа внутрішньо переміщених осіб.

Сахновщинська селищна рада хоче подякувати членам Сахновщинської громадської організації "Суспільна Служба України" та особисто Володимиру Прокоповичу ВАКУЛЕНКУ за пророблену роботу, допомогу потребуючим людям та діяльність в такий складний для всього українського народу час.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь