Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Пройшла педагогічна серпнева конференція

Дата: 29.08.2022 17:20
Кількість переглядів: 314

Фото без опису29 серпня в Сахновщинському ліцеї №1 пройшла педагогічна серпнева конференція. В ній взяв участь селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ, заступник селищного голови Олександр КОБА, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Григорій ПЕРКІН та працівники освіти Сахновщинської громади.

На конференції селищний голова звернувся до присутніх працівників освіти з пропозиціями щодо планування організації якісного навчального процесу та нагородив педагогів за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, творчий підхід до реалізації завдань сучасної державної політики в галузі освіти.

Селищний голова звернувся до освітян з наступною промовою:

Шановні друзі !

Радий вітати вас на зібранні. Хочу, щоб у нас сьогодні вийшов продуктивний діалог і ми разом виробили план розвитку освітнього процесу Сахновщинської громади на 2022/23 навчальний рік.

Сьомий місяць війни, але дякуючи ЗСУ ми з вами можемо обговорювати різні нагальні питання освіти. Вам відомо, що близько 7 мільйонів освітньої субвенції у нас забрали й гадаю, що буде вилучення ще деякої суми в наступні місяці. Але це не дає нам ніяких послаблень, нашою метою є організація надання якісної освіти дітям Сахновщинської громади.

Вважаю плюсом роботи те, що виконавчий комітет стабілізував і забезпечив вчасну виплату заробітної плати працівникам відділу освіти, культури, молоді та спорту протягом півтора року.

За словами «оптимізація освітнього процесу» стоять не тільки пониження у ступені або закриття навчального закладу, це цілий ряд заходів щодо приведення до загальнодержавних норм видатків на утримання одного учня. Ви менеджери-управлінці освітянської ниви Сахновщинської громади. Я пропоную створити Раду директорів на чолі з Григорієм Сергійовичем, яка буде надавати владі пропозиції щодо зменшення видатків. Ми на цьому зможемо зекономити певну суму коштів, а ви придбаєте на них інтерактивні дошки, ноутбуки, МФУ і т.д. Самі розумієте, що сучасний рівень освіти дуже швидко змінюється, трансформується згідно з вимогами НУШ.

Другий акцент: опорні школи. Я глибоко переконаний і депутати мене підтримають, що треба активно працювати у цьому напрямку і залучати, по можливості, більше державних коштів на покращення матеріальної бази опорних шкіл. Але одразу хочу наголосити на тому, що опорна школа без сильної філії довго не пропрацює. Не можна грати в одні ворота, я в цьому переконаний, опорний заклад та філія повинні працювати в унісон, ви в одному човні. Але і не приймаю чужу позицію: «Я в хатинці, мені добре, ви нас не чіпайте, ми якось жили й будемо далі жити». Я вам скажу, що я готовий приймати непопулярні рішення щодо забезпечення сталого розвитку освіти в майбутньому. Це депутати можуть дозволити собі грати в політику, щоб набирати рейтинги. Лікарям доводиться пускати кров пацієнту, щоб врятувати йому життя.

Третій акцент: мене люди обрали головою Сахновщинської громади і я буду працювати на її благо, і над отриманням якісної освіти у НАШИХ закладах. Давайте домовимось на березі, що всі діти по максимуму отримуватимуть знання в нашій громаді, а не в сусідніх. Кажу чесно, будемо прощатися з такими керівниками закладів! Працюймо разом на розвиток Сахновщинської громади!

Четвертий акцент: ввели воєнний стан в Україні й Державна податкова служба Харківської області виїхала у Рівненську область, бази платників або пошкодженні, або не зовсім точні. Податки платять дуже погано або не платять зовсім і кажуть: «мені ж за це не буде штрафних санкцій», а нам потрібно вчасно платити заробітну плату і вносити оплату за енергоносії. Тому я підпишу Розпорядження щодо організації простою у навчальних закладах освіти та культури з 1-го вересня 2022 року. Вас прошу видати свої відповідні накази.

І персонально звертаюсь до вас, шановні директори, переходимо до жорстокої економії енергоносіїв. Персональна відповідальність лежить на кожному керівнику закладу і на начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту.

Ми повинні вийти з цієї ситуації сильнішими та зрозуміти, що ми команда, яка працює для дітей Сахновщини й на розвиток громади в цілому.

Дякую за увагу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь