Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Сахновщани на варті культурно-інформаційного фронту

Дата: 01.08.2022 15:19
Кількість переглядів: 486

Фото без описуКілька тижнів тому в Києві вийшла в світ нова книжка поета і композитора з Івано-Франківщини Ореста КНЯЗЬКОГО «У колі друзів». Передмову до видання написав один з найвідоміших  у країні ще з 1970-х рр. композитор і виконавець, Народний артист України Павло ДВОРСЬКИЙ.

Нова збірка пісень О.Князького створена на основі власних текстів та поезії інших українських поетів. Доробок формується з творів діючих авторів, а також тих, чиє ім’я вже ввійшло в історію української літератури. Збірка в собі вміщує твори Бориса ОЛІЙНИКА, Степана ПУШИКА, Анни АХМАТОВОЇ–ГОРЕНКО, також віднайшли своє місце і творчі доробки нашого співвітчизника, уродженця та жителя  Сахновщинської громади, члена Національної спілки письменників України Володимира ВАКУЛЕНКА.

Володимир Прокопович ВАКУЛЕНКО український поет, прозаїк, журналіст та людина, яка має активну громадянську позицію. З 2001 року очолює Сахновщинський осередок всеукраїнської громадської організації «Суспільна Служба України».

На своїй сторінці у Facebook поет так коментує цю подію: - «Орест Миколайович таки добряче переробив його по-своєму. Та що вже тепер, ображатися? Живемо далеко один від одного, іншого зв’язку, окрім телефонного, немає. Це ж  не те що в минулі десятиліття Платон Майборода з Андрієм Малишком, чи Олександр Білаш з Дмитром Павличком могли разом біля робочого столу, чи музичного інструмента щось створити».

Книга «У колі друзів» номінована на здобуття всеукраїнської літературної премії імені Михайла ЧАБАНІВСЬКОГО, повноваження  співзасновника якої нещодавно Сахновщинська селищна рада взяла на себе.

Росія намагалася ввести Україну у своє культурне поле та змаргіналізувати українську культуру, але український культурно-просвітницький рух послідовний та невпинний. Появу в час воєнного стану нововиданої книжки можна вважати знаковою  подією у країні. Це є свідченням того, що народ наш непереможний, наше суспільство здатне чинити опір на всіх фронтах, бо ми нація незламних.  

Пишаємось тим, що культурне життя Сахновщини не стоїть на місці, митці активно збагачують літературну спадщину нашої Батьківщини новими українськими творами та досягають нових літературних висот.

Надалі тримаємо культурно – інформаційний фронт громади!

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь