Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Урочистості до Дня Української Державності

Дата: 29.07.2022 08:33
Кількість переглядів: 686

Фото без описуЗ нагоди новоствореного свята – Дня Української Державності у Сахновщинській громаді відбулись урочистості.

Державне свято Сахновщинська громада відзначила святковим заходом біля будівлі селищної ради, круглим столом «Шляхами української державності» та патріотичним майстер-класом «Квітка Україна» для дітей внутрішньо переміщених осіб.

Захід складався з урочистого підняття Державного Прапора України, право на яке було надано  відмінникам навчання, золотим медалістам Давиду МІРОШНИЧЕНКУ (випускнику Новоолександрівського ліцею) та Дар’ї ПЕТРЕНКО (випускниці Сахновщинського ліцею № 1). Селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ привітав усіх присутніх зі світом та відкрив пам’ятний знак, споруджений на честь до Дня Української Державності.

Ведуча заходу Антоніна ОСИПА запросила керівництво Сахновщинської селищної ради, представників відділу освіти, культури, молоді та спорту, керівників комунальних закладів культури до роботи круглого столу під назвою «Шляхами української державності».

На обговоренні заступник директора Комунального закладу «Сахновщинська централізована клубна система» Олег ЯРИНІЧ проінформував учасників щодо встановлення пам’ятних знаків та створення місць національної пам’яті Сахновщини й сусідніх громад.

«Ми хочемо поговорити про місця пам’яті, як інструменту націєтворення і єдності. Якими вони мають бути, аби жителі Сахновщинської громади, відвідуючи Сахновщину, як центр громади, відчували свою приналежність до української нації !?», - зазначив у своїй проповіді Олег Валерійович.

 Директорка Сахновщинського краєзнавчого музею Ніна ПРЯДКО підтримала цю ідею і висловила своє бачення щодо пам'ятних знаків. 

Володимир СУЄЦЬКИЙ, як і всі присутні, погодився із доцільністю встановлення пам’ятних знаків, які будуть увіковічувати визначні події, національні свята чи досягнення громади та запевнив, що обов’язково в цьому напрямку розпочнеться робота. До того ж, селищний голова анонсував появу в селищі цікавої споруди - «Лави примирення».  

Працівники закладів культури організували в стінах Сахновщинської дитячої бібліотеки патріотичний майстер-клас «Квітка Україна» для дітей внутрішньо переміщених осіб, приурочений до Дня Української Державності. Олег ЯРИНИЧ провів майстер-клас, де дітки повинні були зробити своїми руками жовто-блакитні квіти для виготовлення квітучої мапи України. Під час роботи над ними, директорка  дитячої бібліотеки Юлія СТОКАЛЮК  привітала дітей зі святом та підготувала для них пізнавальну вікторину «Як добре ви знаєте Україну та українську мову?». До вітань долучилась фахівчиня сектору Сахновщинської БПД Людмила КЛІМОВА, вона ознайомила дітей з їх правами та обов'язками. Під кінець майстер-класу Руслана КОРІННА, засновниця Сахновщинського благодійного фонду «Серця незламних», подарувала всім діткам солодкі подарунки.

Так Сахновщинська громада відзначила День Української Державності.

Традиції української державності дають нам наснагу далі боротися за Перемогу! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь