Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Як у Сахновщинській громаді відзначили День Конституції України 

Дата: 28.06.2022 16:34
Кількість переглядів: 656

Фото без опису28 червня - День Конституції України, свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини! З нагоди відзначення 26-ї річниці Конституції України працівники закладів культури Сахновщинської селищної ради провели заходи, приурочені до національного свята.  

Біля будинка культури о 10:00 розпочався марафон прав і свобод з облаштованою українською світлицею, який підготувала Сахновщинська централізована клубна система. Захід провели  Антоніна ОСИПА та Катерина ДЕЙКО. До слова були запрошені секретар селищної ради Віталій ЯКОВЕНКО, заступник селищного голови Олександр КОБА та фахівець сектору «Сахновщинська БПД» Людмила КЛІМОВА. 

Кожна промова закінчувалась побажаннями миру та скорішої нашої Перемоги. В свою чергу Віталій ЯКОЕНКО влучно зазначив та побажав: «щоб в недалекому майбутньому український народ не тільки виконував обов’язок захищати Батьківщину, але й в повній мірі скористався тим розгорнутим переліком прав і свобод, які надає нам наша Конституція, яка, доречи, є найдемократичнішою в розділі прав людини.» 

Свої вітання учасникам заходу передав селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ: «Нехай у день національного свята в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі.» 

 «Конституція України складає основу нашої державності. Це наріжний камінь нашого законодавства й дороговказ до побудови досконалого суспільства. В ній визначені основи нашого життя, державні символи, права кожного громадянина. Сьогодні в нашого народу намагаються забрати навіть право жити, самостійно вирішувати долю свою та своїх дітей. Але ми також пам’ятаємо про свій конституційний обов’язок – захищати свою Батьківщину. Тому сини й дочки України, не шкодуючи своє життя, мужньо боронять наш народ, нашу державу та її Конституцію. Намагаємося надавати їм всіляку підтримку та віримо в Перемогу.» - з такими словами долучився до привітань депутат обласної ради Армен БАКМАНЯН.

Бажаючи сфотографуватися зробили фото з національною символікою та підготованими декораціями. Та долучились до тематичної екскурсію «Історія Конституції  України», яку підготувала директорка Сахновщинського краєзнавчого музею Ніна ПРЯДКО.

Екскурсію розпочали з виставки на якій представили дитячі малюнки приурочені до свята та книги українського видавництва написані нашими земляками: Володимиром ВЕРХОВЕНЬ та Тетяною КИБКАЛО. Гості заходу Олександр КОБА та Григорій ПЕРКІН захопились їх творчістю та відзначили талант  наших громадян. 

З 24 червня по 30 червня в краєзнавчому музеї діє тематичний куточок «Права дитини в Конституції України».

Також вшановуючи Основний Закон, фахівці Сахновщинської публічної бібліотеки 24 червня 2022 року підготували виставку-дату «Головний закон нашого життя», донесли в онлайн-режимі до користувачів правовий відеокомпас «Основний Закон держави».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь