Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Всесвітній день донора крові

Дата: 20.06.2022 09:02
Кількість переглядів: 346

Фото без опису

У 1930-му році австрієць Карл Ландштейнер отримав Нобелівську премію за відкриття груп крові людини, а у 2005-му Всесвітня асамблея охорони здоров’я дату  його народження ознаменувала Днем донора крові.

Відтоді щороку 14-го червня люди на всіх континентах Землі говорять, що бути донором крові — це важливо та почесно, адже ви можете врятувати чиєсь життя. 

З початку повномаштабної війни у нашій країні кожну хвилину хтось потребує крові. Щодня ми втрачаємо життєдайну речовину наших захисників, дітей та мирних жителів. 

Як зауважила перша леді України Олена Зеленська: "Зараз ми як ніколи потребуємо стратегічного запасу крові. Тож ставати донорами: важливо, почесно і дуже на часі".

Закликаємо! 
Якщо ви можете здати кров — зробіть це у будь-якому куточку України. Нехай це буде ваш внесок у збереження життів у складний для України час.

Донорство крові — це ще одна лінія оборони країни.

Усе про те, де здати кров, хто може стати донором, як підготуватися до процедури, є на порталі DonorUA (https://donor.ua/) та на сайті МОЗ https://moz.gov.ua/article/health/hto-mozhe-buti-donorom-krovi-i-jak-gotuvatisja-do-zdachi-krovi-  (https://moz.gov.ua/article/health/hto-mozhe-buti-donorom-krovi-i-jak-gotuvatisja-do-zdachi-krovi-).

Інформаційний центр Сахновщинської громади з нагоди Всесвітнього дня донора крові підготував інформацію в якій розвінчано найпопулярніші міфи про донорство крові.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь