Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Клубні заклади Сахновщинської громади напередодні пам'ятної дати підготували і провели заходи.

Дата: 09.05.2022 15:10
Кількість переглядів: 206

Враховуючи тимчасові обмеження на період 08-09 травня 2022 року на території Харківської області
згідно розпорядження начальника
Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова № 41В від 07.05.2022 року, до Дня пам'яті і примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні клубні заклади Сахновщинської громади напередодні пам'ятної дати підготували і провели очні та дистанційні інформаційно-просвітницькі заходи. Головна тематика заходів - Україна у Другій світовій війні, ціна перемоги, участь українців у боротьбі з нацизмом. 

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних Націй) і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі й боролися проти тоталітарних режимів. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо мир.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором, який посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. 

Працівниками комунального закладу "Сахновщинська централізована клубна система" з метою висвітлення історичної правди про боротьбу українського народу проти нацизму у роки Другої світової війни було створено тематичний відеоролик "Ціна перемоги". Вокальний квартет "Гармонія" спільно з вихованцями КЗ "Сахновщинська дитяча музична школа" - 
Марком Панченко, Владою Льовхіною, Анною Івашкевич, Валерією Борисюк, Михайлом Швачуновим, Катериною Гончаренко представили відеокліп на один із пісенних символів боротьби українського народу проти російського агресора - пісню "Ой у лузі червона калина".

Низка сільських клубних закладів (Аполлонівський, Великобучківський, Костянтинівський, Новочернещинський, Тавежнянський, Новодмитрівський) спільно з бібліотеками та самостійно підготували тематичні експозиції-виставки, відеопрезентації, музичні виступи, вшанували пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалів слави. 


З повагою, адміністрація КЗ "Сахновщинська централізована клубна система"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь