Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

36-та річниця Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2022 15:59
Кількість переглядів: 512

Фото без описуСьогодні весь український народ включаючи й Сахновщинську громаду з нагоди 36-тої річниці найбільшої техногенної катастрофи в історії людства вшановує ліквідаторів аварії на Чорнобильскій атомній електростанції та висловлює подяку за відвагу та героїзм. Ця подія змінила долі багатьох поколінь, забрала немало життів, зробила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів навколо радіоактивними на тисячі років. 
На панахиду біля пам’ятника жертвам Чорнобильскої катастрофи прийшло керівництво селищної ради на чолі з головою В.В СУЄЦЬКИМ та депутатом обласної ради А.В БАКМАНЯНОМ. 

Відкрив захід голова громадської організації Сахновщинського РО  інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Олексійович МОКЛЯК. Наголосив на тому, що на території громади проживають 62 учасники ліквідації катастрофи та з кожним роком їх кількість зменшується. Тому потрібно не забувати про такі великі дати та допомагати героям. Висловив слова вдячності Володимиру СУЄЦЬКОМУ та Армену БАКМАНЯНУ за допомогу, яка надавалась учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Присутні вшанували  пам'ять героїв хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника.  Після цього отець ІОАН відправив панахиду  за загиблими ліквідаторами. 

 «Без пам’яті про минуле не буде і майбутнього. Ми вшановуємо пам'ять загиблих людей, які врятували від загрози весь світ. Вони поклали свої життя для нашого мирного існування. Пам'ятаймо і шануємо усіх, хто ліквідовував наслідки цієї катастрофи! Зараз же наше головне завдання – допомагати тим, хто сьогодні з нами й не забувати тих, кого вже немає» - висловився селищний голова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь