Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

ПРО ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ

Дата: 04.04.2022 13:37
Кількість переглядів: 352

Фото без опису  З настанням весняного періоду різко збільшилась кількість випадків випалювання сухого листя та трави. Тільки за останні дні на території Красноградського району сталося 5 випадків підпалів cyxoї трави та сміття. Наслідками є велика шкода, завдана флорi та фауні. Дим, який при цьому утворюється, не дає змоги людям вільно дихати, а горіння трави вздовж автомобільних доріг створює практично нульову видимість, що в свою чергу призводить до дорожньо-транспортних пригод.

Окpiм того, вдень стовпи диму видно за декілька кілометрів, а вночі вогонь - як маячок, що демаскує місцезнаходження населених пунктів. Ліквідація зазначених пожеж потребує значних невиправданих витрат паливо-мастильних матеріалів, яких у теперішній час і так обмаль. Згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання cyxoї природної рослинності накладається штраф у розмірі до 6120 грн. Kpiм того, згідно ст.245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також стерні, сухої рослинності або її залишків карається штрафом до 8500 грн. або позбавленням (обмеженням) волі на строк до 5-ти poків. Ti caмi дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин, або інші тяжкі наслідки передбачають позбавлення волі до l0-ти poків.

З 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано i навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Сектор взаємодіїї з правоохоронними органами, оборонної роботи та запобігання корупції Сахновщинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь