Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Вітаю з професійним святом!

Дата: 14.02.2022 13:53
Кількість переглядів: 263

Фото без описуВітаю з Днем комп'ютерника і бажаю багато цікавого у комп'ютерному світі, щастя, кохання та веселощів у навколишньому житті. Нехай кожен день дозволяє досягати досконалості, успіху та нових проривів, нехай не буде проблем ні зі здоров'ям, ні з програмами, ні з людьми, ні з технікою. І нехай на аватарці завжди буде щасливе обличчя, а для морального та фізичного здоров'я завжди стоїть потужний антивірус.

Сучасний світ ступив куди далі, ніж наші давні родичі, розвиваючи механічні програмовані пристрої та обчислювальні машини, а з розвитком електричних технологій і зовсім став придумувати щось універсальне, більш швидке і досить надійне. Так, 15-го лютого 1946-го року американськими військовими інженерами була представлена перша універсальна електронна обчислювальна машина ЕНІАК, по суті вона відчинила двері в нові цифрові технології. Перша радянська цифрова ЕОМ розпочала свою дослідну експлуатацію тільки к січню 1952-го року.

Дата 15-го лютого, в просунутих інженерних колах неофіційно закріпилася, як професійне свято комп’ютерників. Зі словом «компьютерщик» зв’язуються досить широкі уявлення. Зараз це не тільки розробники і аналітики комп’ютерних систем, програмісти і оператори різних комп’ютерних пристроїв. Це і інженери з автоматизованих систем керування, інженери з супроводу баз даних, адміністратори серверів і багато інших, чиї професійні обов’язки пов’язані з досконалим знанням комп’ютерної техніки і умінням вирішувати різноманітні завдання, де без її застосування просто не обійтися.

У чинному календарі, за даними проекту DilovaMova.com, є вже три дати, які поважаються фахівцями даного напрямку і деякі з них ще не цілком закріплені на офіційному або законодавчому рівні. День комп’ютерника і програміста, що відзначається на 256-й день року, який зазвичай випадає на першу половину вересня, швидше більш ідейне свято не байдужих до комп’ютерів і цифрових технологій людей, програмістів. День системного адміністратора впевнено закріпився на міжнародній арені з 1999-го року, а це свято, що відзначається 15-го лютого, скоріше більш історичний день, коли людство впевнено доторкнулося до витоків самого початку становлення і розвитку ери цифрових технологій. Невідомо як буде в майбутньому. Можливо програмісти залишать за собою вересневе свято, а фахівці з «заліза» відзначатимуть своє професійне свято в лютому, як колись вирішили системні адміністратори, виділивши собі в календарі свою власну дату - 26-е липня. Однозначно можна констатувати одне - цифрові технології міцно увійшли в нашу сучасну дійсність і навряд чи покинуть нас у найближчій перспективі.

У День комп’ютерника ми приєднуємося до привітань на адресу всіх професіоналів комп’ютерної справи! Бажаємо Вам життя без особливих збоїв, надійної роботи всіх, ввірених Вашому відомству електронно-обчислювальних пристроїв! Бадьорого здоров’я і відмінного настрою! Зі святом Вас, Ваших рідних та близьких!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь