Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств

Дата: 10.02.2022 08:04
Кількість переглядів: 207

Фото без опису9 лютого відбулася нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств всіх форм власності Сахновщинської громади за участю Сахновщинського селищного голови Володимира СУЄЦЬКОГО, першого заступника селищного голови Валерія ЗАВАЛІЯ, секретаря селищної ради Віталія ЯКОВЕНКА, начальника відділу економічного розвитку та проектно-інвестиційної діяльності Катерини КУХТІНОЇ, завідувача сектору агропромислового розвитку Юрія МОСТОВОГО, директора Сахновщинської районної філії Харківського обласного центру зайнятості Наталії КАЛІНІНОЇ, керівників та головних спеціалістів сільгосппідприємств всіх форм власності, керівників і спеціалістів районних служб.

Відкриваючи нараду Володимир СУЄЦЬКИЙ зауважив, що сільськогосподарська галузь є надважливою для нашого краю, тому підтримці агропромислового комплексу слід приділяти якнайбільшу увагу. А співпраця селищної ради, комунальних установ та служб громади з сільськогосподарськими підприємствами має бути максимально ефективною.

Завідувач сектору агропромислового розвитку Юрій МОСТОВИЙ дав роз’яснення присутнім щодо очікуваної державної підтримки (дотації) галузі агропромислового комплексу у 2022 році.

У 2022 році урядом планується надання державна підтримки за напрямами: здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва; підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства; фінансова підтримка розвитку фермерських господарств; державна підтримка нішевих культур; державна підтримка розвитку картоплярства; державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції; надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі та інші.

Начальник відділу економічного розвитку та проектно-інвестиційної діяльності Катерина КУХТІНА ознайомила присутніх з основними тезами проекту Стратегії розвитку Сахновщинської територіальної громади на 2022-2027 роки й запропонувала учасникам наради внести свої пропозиції до Стратегії.

У ході обговорення директор Сахновщинської районної філії Харківського обласного центру зайнятості Наталія КАЛІНІНА виступила з пропозицією більше уваги у Стратегії приділити створенню нових робочих місць.

Керівники сільськогосподарських підприємств зауважили, що розвиток тваринництва у громаді якнайкраще сприяв би створенню нових робочих місць. Також було зазначено, що на селі необхідно створювати комфортні умови проживання, аби громадяни мали бажання там жити й працювати, тому було запропоновано включити до Стратегії пункти про благоустрій сіл та розвиток й вдосконалення медицини у старостинських округах.

Директор Сахновщинської районної філії Харківського обласного центру зайнятості Наталія КАЛІНІНА розповіла присутнім про організацію співпраці служби зайнятості з сільськогосподарськими підприємствами громади всіх форм власності.

Сахновщинська районна філія ХОЦЗ активно співпрацює з підприємствами всіх форм власності Сахновщинської громади.

Проблема невідповідності кадрів новим технологіям ведення робіт в аграрному секторі вирішується шляхом підвищення кваліфікації осіб на курсах цільового призначення. Протягом 2021 року 144 особи отримали підвищення кваліфікації й були працевлаштовані на сільгосппідприємства нашого регіону.

Значною підтримкою для сільського населення, якому складно конкурувати на ринку праці, є участь в тимчасових роботах. Протягом 2021 року на тимчасові роботи була направлена 151 особа.

Важливим напрямком співпраці є допомога центру зайнятості в доборі та укомплектуванні кадрами (в тому числі й на перспективу) сільгосппідприємств.

Проте, залишається й ряд проблемних питань: надання вакансій з низькою заробітною платою; скорочення робочих місць; не залучення до тимчасових робіт осіб з числа соціально вразливих категорій та соціально незахищених; не відповідність на ринку праці попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному та територіальному розрізах; дефіцит кадрів робочих професій, невідповідність рівня кваліфікації спеціалістів вимогам сучасного ринку праці; наявність тіньової зайнятості.

Незабаром розпочнуться весняні польові роботи. Маємо надію, що для кожного з сільгоспвиробників цей рік буде вдалим, а взаємна підтримка селищної ради і фермерів громади цьому сприятимуть!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь