Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

XVII сесією VIII скликання затверджено ряд цільових програм, важливих для розвитку громади:

Дата: 09.02.2022 08:23
Кількість переглядів: 171

Фото без опису1. ПРОГРАМА УТРИМАННЯ ТА РОЗВИТКУ БЛАГОУСТРОЮ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ САХНОВЩИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА 2022-2025 РОКИ Однією з проблем сьогодення є необхідність покращення стану навколишнього середовища, створення естетично привабливого вигляду населених пунктів, покращення умов проживання мешканців громади, покращення екологічного стану та забезпечення безпеки життєдіяльності населення.

Реалізація Програми утримання та розвитку благоустрою буде здійснюватися шляхом виконання містобудівних, організаційних, інженернотехнічних, екологічних та економічно обґрунтованих першочергових заходів, що дадуть змогу забезпечити комплексний благоустрій території щодо:

- покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану населених пунктів;

- очищення вулиць громади від сміття, прибирання узбіч доріг;

- організація та вдосконалення роботи по прибиранню та вивозу ТПВ;

- запобігання виникненню та ліквідація стихійних сміттєзвалищ;

- покращення санітарно-естетичного стану населених пунктів, гуманне поводження з безпритульними тваринами, розроблення та впровадження системи масової стерилізації безпритульних тварин;

- утримання зелених насаджень: обробка, захист, догляд за зеленими насадженнями; облаштування та відновлення клумб, газонів, систематичний догляд за ними; формування крон дерев, покіс трави; постійний догляд за станом благоустрою парків та скверів; полив паркової зони, клумб, квітників.

- ремонт малих архітектурних форм (дитячі та спортивні майданчики, паркові меблі та інше)

- ліквідація стихійних звалищ

- збереження та утримання на належному рівні зеленої зони, окультурення зелених насаджень з одночасним санітарним видаленням сухостійних, аварійних, фаутних дерев та кущів та формуванням крон існуючих дерев

- придбання контейнерів для роздільного збирання ТПВ на території громади

2. ПРОГРАМА ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ОПЛАЧУВАНИХ СУСПІЛЬНО КОРИСНИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ САХНОВЩИНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2022-2025 РОКИ

Оплачувані суспільно корисні роботи – універсальний засіб активної політики держави щодо сприяння зайнятості населення, надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про роботу і є джерелом додаткового прибутку та засобом переходу до постійного працевлаштування. В той же час за рахунок громадських робіт очікується покращення благоустрою території громади, формування соціальної інфраструктури.

ОСНОВНИМИ ЗАВДАННЯМИ Програми є створення тимчасових робочих місць та вирішення проблеми дефіциту робочої сили в інтересах територіальної громади, додаткове стимулювання та мотивація до праці членів громади, матеріальна підтримка безробітних.

ФІНАНСУВАННЯ організації оплачуваних суспільно корисних робіт здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ ДАСТЬ ЗМОГУ:

- постійно підтримувати в належному санітарному стані території населених пунктів громади;

- сприяти покращенню умов проживання і відпочинку населення шляхом належного догляду за зеленими насадженнями, місцями загального користування, утримання та приведення в належний стан меморіалів, пам’ятників, братських могил, кладовищ;

- забезпечити додаткову соціальну підтримку та тимчасову зайнятість осіб, які шукають роботу.

ОБСЯГ ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ САХНОВЩИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА 2022-2025 РОКИ:

• 2022 рік

СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ – 240 тис. грн

ФОНД ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ – 120 тис. грн

• 2023 рік

СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ – 300 тис. грн

ФОНД ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ – 150 тис. грн

• 2024 рік

СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ – 400 тис. грн

ФОНД ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ – 200 тис. грн

• 2025 рік

СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ – 400 тис. грн

ФОНД ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ – 200 тис. грн

3. ПРОГРАМА «ПОВОДЖЕННЯ З ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ НА ТЕРИТОРІЇ САХНОВЩИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА ПЕРІОД 2021-2023 РОКІВ»»

Було внесено зміни до заходів Сахновщинської селищної ради щодо виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами.

4. ПРОГРАМА «МІСЦЕВА ПРОГРАМА «ПИТНА ВОДА» НА 2021-2024 РОКИ»

У зв’язку із збільшенням кількості об’єктів обслуговування Сахновщинським комунальним водо-каналізаційним підприємством, з метою забезпечення потреб населення якісною питною водою в достатніх обсягах внесено зміни до цільової програми «Місцева програма «Питна вода» на 2021-2024 роки». Фінансовому відділу селищної ради доручено при формуванні місцевого бюджету щорічно передбачати кошти на виконання заходів Програми, виходячи з можливостей селищного бюджету.

5. ПРОГРАМА БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ САХНОВЩИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ КРАСНОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 2022 – 2024 РОКИ

Населення Сахновщинської селищної ради має гарантоване законодавством держави право на отримання безоплатної первинної правової допомоги, відповідно до положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу», значна кількість жителів громади є потенційними суб’єктами для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

БЕЗОПЛАТНА ВТОРИННА ПРАВОВА ДОПОМОГА включає такі види правових послуг:

- захист;

- здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

- складення документів процесуального характеру.

МЕТОЮ цієї Програми є розроблення та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги населення Сахновщинської селищної ради.

ОСНОВНИМИ ЗАВДАННЯМИ Програми є:

- поширення інформації про права людини, зокрема права на отримання безоплатної правової допомоги, про актуальні зміни в законодавстві;

- забезпечення вільного доступу громадян до джерел правової інформації, зокрема створення точок доступу до безоплатної правової допомоги;

- проведення заходів, спрямованих на підвищення правової освіти та культури громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь