Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 15.12.2021 09:08
Кількість переглядів: 277

Фото без описуСахновщинська громада вшанувала учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - тих, хто у далекому 1986 році ціною власного життя та здоров'я врятував світ від радіаційного забруднення. Цього дня 35 років тому Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС. 
Сьогодні відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС, за участю громадської організації Сахновщинське об`єднання «Союз Чорнобиль України», заступників Сахновщинського селищного голови Максима КАРПЛЮКА та Олександра КОБИ, представників депутатського корпусу селищної ради, клубної системи та громадськості. 


Голова ГО Сахновщинське об`єднання «Союз Чорнобиль України» Микола МОКЛЯК, звертаючись до присутніх, наголосив, що із 182 жителів Сахновщинського краю, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вже 116 відійшли у вічність. Ми маємо шанувати їх подвиг. Пам'ять про ліквідаторів, які віддали своє життя за порятунок людства має жити вічно. А також висловив вдячність місцевій владі, зокрема Сахновщинському селищному голові Володимиру СУЄЦЬКОМУ та профільному заступнику Олександру КОБІ за всебічну підтримку громадської організації «Союз Чорнобиль України».
Хвилиною мовчання і покладанням  квітів вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя врятували світ від смертоносної радіації.
У Сахновщинському історико-краєзнавчому музеї учасники заходу відвідали кімнату Чорнобильської слави. Розглядали старі фотознімки, згадували побратимів, в пам'ять померлих ліквідаторів запалили свічку й налили 100 грамів фронтових…


Вічна пам'ять ліквідаторам, що відійшли у вічність, безмежна повага й шана – живим. 
Подвиг наших ліквідаторів не має бути забутим й знеціненим. Сьогоднішнім ясним небом і чистим повітрям ми зобов’язані саме їм: справжнім мужчинам, героям, що самовіддано боронили світ від радіаційного лиха. 
Нехай цей страшний та жорстокий урок навчить людство цінувати мир, спокій та безпеку!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь