Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Управління Красноградського району Головного управління Держпродсподивслужби в Харківській області інформує

Дата: 19.11.2021 13:13
Кількість переглядів: 193

    Фото без опису   Вода, яку п’ють діти, має бути якісною і добре очищеною. Адже вживання неякісної води (неочищеної водопровідної або колодязної) є однією з причин порушень діяльності шлунково-кишкового тракту у дітей. Погана вода негативно впливає на більш вразливий, ніж у дорослих, дитячий організм.

        Вода, що постачається у заклади освіти, повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН   2.2.4-171-10), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12 травня 2010 року №400. Організація питного режиму повинна сприяти задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді.

         В рамках заходів державного нагляду (контролю) закладів освіти Сахновщинського району , за поточний період 2021 року, досліджено 31 проба питної води за мікробіологічними показниками. З них 5 проб (16,1 %) не відповідали вимогам ДСанПіН   2.2.4-171-10 (виявлено загальні коліформи). За мікробіологічними показниками питна вода не відповідала вимогам у 5 закладах освіти.

         Також досліджено  28 проб питної води за санітарно-хімічними показниками. З них 1 проба (3,6 %) не відповідали вимогам ДСанПіН   2.2.4-171-10 (залізо). Питна вода не відповідала за санітарно-хімічними показниками в 1 закладі освіти.

          За результатами фахівцями Управління Красноградського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надано  5 приписів про необхідність усунення порушень , винесено 1 постанова про накладення штрафу та направлено листи з рекомендаціями щодо вжиття відповідних заходів з покращення стану води -  керівникам закладів освіти, керівникам відділів освіти Сахновщинської селищної ради .

           По усуненню виявлених порушень керівниками закладів освіти проведено  санітарно-оздоровчи заходи та повторні лабораторні дослідження питної води , яка відповідає вимогам ДСанПіН   2.2.4-171-10.

           Робота з контролю за станом об’єктів водопостачання та якістю питної води продовжується.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь