Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

НОВИЙ КЕРІВНИК – НОВІ МОЖЛИВОСТІ

Дата: 24.09.2021 08:51
Кількість переглядів: 223

Фото без описуСАХНОВЩИНСЬКА ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА отримала нову завідуючу – молоду, талановиту, ініціативну Юлію Стокалюк. У шкільні роки Юлія Сергіївна відвідувала спортивні та художні секції, брала активну участь в олімпіадах та конкурсах, а також у позакласних заходах: проводила свята для молодших класів, тож організаторські здібності має з дитинства.

Маючи вже дві спеціальності, Юлія Сергіївна цьогоріч вступила до Харківського національного аерокосмічного університету ім. Жуковського за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». За цією ж спеціальністю в попередні два роки навчалася у Харківському фаховому вищому коледжі мистецтв. Заміжня, має двох чудових дітей, які, за прикладом батьків, гарно навчаються в ліцеї, відвідують музичну школу, приймають активну участь у культурному житті нашого селища, часто бувають ведучими дитячих урочистих заходів.

У Сахновщинській бібліотечній мережі Юлія Сергіївна працює вже п’ятий рік. Спочатку в дитячій бібліотеці, потім – в центральній. Сьогодні, повернувшись в дитячу бібліотеку вже завідуючою, ставить своєю ціллю змінити уявлення про бібліотеку, розширити її можливості, залучити якомога більше дітей до освітньо-розвивального простору.

Обіймаючи свою посаду такий невеликий проміжок часу, Юлія Сергіївна силами власної сім’ї відремонтувала бібліотечні комп’ютери, адже без комп’ютерної техніки важко уявити сучасну бібліотеку. Проведено також масштабне прибирання і декорування дитячої бібліотеки (на скільки це можливо силами колективу).

Ось якою сама Юлія Сергіївна бачить сучасну дитячу бібліотеку нашої громади:

«Дитяча бібліотека – це не лише місце, де можна взяти почитати книгу і отримати будь-яку інформацію. Це ще й улюблене місце проведення дозвілля дітей. Наша бібліотека дуже потребує фінансової допомоги і місцевої влади, і депутатів, й меценатів та благодійників, щоб привести до відповідного вигляду та мінімальних санітарних норм приміщення бібліотеки та щоб вона стала зручною, багатофункціональною, безпечною та затишною, адже сучасна бібліотека має бути комфортним та багатофункціональним розвиваючим простором. Вона має стати соціокультурним центром для спілкування, освіти, організації та проведення заходів, навчальних семінарів, зустрічей, консультацій, майстер класів, організації творчого дозвілля та багато іншого. Все це дасть можливість розширити послуги дитячої бібліотеки, впровадити додатково нові форми роботи, масові заходи та розвивальні програми, такі як: проведення тематичних днів народження, занять художнього та спортивного спрямування.

Все це стане гарним вкладом нашої громади та неодмінно принесе високі позитивні результати й оцінки якості нових послуг, дасть можливість Сахновщинській дитячій бібліотеці відповідати потребам сучасного світу, а нашій громаді - пишатися оновленим сучасним дитячим закладом і бути прикладом для інших громад».

Дійсно, світ невпинно змінюється, модернізується, а отже нового формату мають набувати й бібліотеки. Адже зацікавити книгою дитину в еру комп’ютерних технологій, Інстаграму та Тік-Току – надскладна задача і одночасно велика місія, бо читаюча нація – це думаюча нація, це розумне освічене покоління українців. Бібліотека завжди вчить дітей добру, благородству й відповідальності, що надважливо для попередження дитячого булінгу та жорстокості.

Віримо, що спільними зусиллями молодого керівника, місцевої влади та спонсорів наша бібліотека отримає новий сучасний формат.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь