Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Клубні заклади Сахновщинської селищної ради долучилися до проведення Всеукраїнської акції «Сонях пам’яті» та інших тематичних заходів

Дата: 01.09.2021 08:53
Кількість переглядів: 438

Фото без опису29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 23 серпня 2019 року Президент України підписав відповідний указ про відзначення в Україні 29 серпня Дня пам’яті захисників України.

Працівники КЗ «Сахновщинська централізована клубна система» та головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради Віталія Дудка провели тематичні заходи з нагоди цієї пам’ятної дати. Зокрема, разом з жителями селища Сахновщина долучилися до Всеукраїнської акції «Сонях пам’яті», яка присвячена вшануванню пам’яті загиблих захисників України. У Сахновщинському краєзнавчому музеї працівники Сахновщинського будинку культури провели реквієм-вшанування «Ми пам’ятаємо цей день» за участі заступника Сахновщинського селищного голови Олександра Коби, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради Григорія Перкіна, учасників військових дій.

Сільські клубні заклади Сахновщинської селищної ради також долучилися  до Всеукраїнської акції «Сонях пам’яті» зі  вшанування пам’яті захисників України. Завідуючі клубами провели просвітницькі лекції про цю пам’ятну дату, виготовили разом з односельчанами соняхи пам’яті – символічні квіти. Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях повинен бути тим символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Сумуємо, пам’ятаємо, боротьба триває!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь