Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Щодо  роз’яснення правомірності нарахування плати за вивіз твердих побутових відходів згідно публічного договору

Дата: 27.07.2021 14:29
Кількість переглядів: 416

Фото без опису       Згідно  статті 633 ЦК України  публічним  є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв'язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо).

        Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.
        Такими законами є Закон України  «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Закон України  «Про осно­ви соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Закон України  «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» , Закон України  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Закон України  «Про основні заходи соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», Закон України  «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів   Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист », Закон України  «Про донорство крові та її компонентів» тощо.
          Підприємець не має права надавати переваги одному споживачеві перед іншим при укладенні  публічного договору, якщо інше не встановлено законом. 

    Згідно статті 903 ЦК України  якщо договором передбачено надання послуг за плату, замовник зобов'язаний оплатити надану йому послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Таким чином, якщо публічним договором  передбачено надання послуги у вигляді вивезення твердих побутових відходів за відповідну плату, замовник зобов'язаний оплатити надану  послугу в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені договором.

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до відділу «Сахновщинське бюро правової допомоги».

Адреса: смт  Сахновщина, вул. Тарасів Шлях, 68 (2-й поверх).

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 8.00 год. до 17.00 год.

Телефон: (05762) 3-11-04,  0508457665

Електронна пошта: sakhnovshchynske@ukr.net

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

Ми допоможемо захистити Ваші права!

 

Людмила Клімова, начальник відділу «Сахновщинське бюро правової допомоги»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь