Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Про порядок отримання соціальних пільг

Дата: 08.04.2021 09:48
Кількість переглядів: 304

Фото без опису  Начальник відділу соціального захисту населення Ірина Тимофієнко про порядок отримання соціальних пільг громадянами Сахновщинської селищної ради: Відповідно до Постанови Верховної ради України від 17.07.2020 року №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», постанови Кабінету Міністрів України від 26.08.2020 року №783 «Деякі питання Національної соціальної сервісної служби України» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.08.2020 №1057-р «про схвалення Концепції реалізації державної політики щодо соціального захисту населення та захисту прав дітей» з метою виконання повноважень з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей органами місцевого самоврядування на перехідний період до початку виконання функцій територіальними органами Національної соціальної сервісної служби України наказом Міністерства соціальної політики України від 30.12.2020 року затверджені методичні рекомендації щодо організації та забезпечення діяльності територіальної громади у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей.


У зв’язку з тим, що з 1 січня 2021 року набрали чинності декілька законодавчих актів стосовно соціального захисту населення, змінився порядок отримання громадянами державних допомог, субсидій та пільг.
Так з 1 березня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи (тобто заповнюються відповідні електронні форми з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики). Електронна справа не пізніше наступного робочого дня надсилаються управлінню соціального захисту населення засобами електронного зв’язку.
Для забезпечення надання доступних адміністративних послуг соціального характеру мешканцям територіальної громади за місцем проживання рекомендовано організувати фронт-офіси у ЦНАПі, структурному підрозділі з питань соціального захисту населення, а також у старостинських округах з відповідним технічним оснащенням та з приєднанням до інтернету.
Далі заявник ознайомлюється з внесеними даними, що засвідчує підписом.
Скановані заяву, декларацію та документи, які необхідні для певного виду допомоги, надсилаються до управління соцзахисту Красноградської РДА для нарахування.
Спірні питання, такі як відсутність доходів за попередні чи неповні 6 місяців перед зверненням за субсидією, фактичне не проживання за місцем реєстрації вирішуються на комісії по розгляду заяв з питань призначення житлових субсидій та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, яка діє при Красноградській РДА і проходить щоп’ятниці.
За допомогою програмного комплексу «Соціальна громада» можна оформити 22 державні допомоги, субсидії чи пільги.
Проте сюди не ввійшло забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації. Для їх отримання в поточному році громадяни в відділ соцзахисту подають пакет документів, ми формуємо справу та передаємо до управління соцзахисту для формування направлення в ЦБІ з урахуванням медичних висновків. Медичні показання визначаються на підставі висновків ЛКК (лікувально-консультативної комісії) та індивідуальної програми реабілітації згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб.
При наданні санаторно-курортного лікування також є деякі зміни.
За рахунок Державного бюджету путівки на оздоровлення надаються виключно управлінням соцзахисту Красноградської РДА.
За рахунок субвенції з обласного бюджету селищній раді надаються кошти на організацію санаторно-курортного лікування у закладах області у 2021 році:
- особам з інвалідністю загального захворювання, особам з інвалідністю з дитинства, ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», постраждалим учасникам революції гідності – виділено 183960,0 грн.
- громадянам, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, віднесених до 2 категорії – виділено 38500,0 грн.
- особам, які брали участь в АТО – виділено 19940,0 грн.
Управлінням праці та соціального захисту населення були передані списки громадян, які перебували на черзі з дійсною довідкою 070 О для врахування черговості цих осіб та дотримання їх прав. Далі черга формується в порядку звернення громадян.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь