Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Інформація щодо конфліктної ситуації!

Дата: 17.03.2021 16:41
Кількість переглядів: 227

Фото без опису Останніми днями у соцмережах поширюється інформація щодо конфліктної ситуації, пов’язаної з землями колективної власності (сінокоси і пасовища).
Земельні ділянки, розташовані на території Тавежнянського старостинського округа за межами населеного пункту поблизу села Тавежня, які були вилучені із розпайованих земель і передані в землі загального користування для сінокосіння, випасання худоби громадян, згідно схеми поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) КСП ім. Шевченка Сахновщинського району Харківської області та витягу з протоколу №2 загальних зборів (зборів) уповноважених членів колективного сільськогосподарського підприємства ім. Шевченка Сахновщинського району Харківської області від 26 червня 1999 року.


  18 січня 2021 року жителям Тавежнянського старостинського округу стало відомо, що земля, якою користується 510 мешканців громади, оформляється без їхнього відома на інших осіб.
Колективне звернення громадяни надіслали голові комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села А. Бакманяну з проханням призупинити оформлення цих ділянок у власність, щоб землі, які були надані колгоспникам, що роками працювали в КСП ім. Шевченка, залишилися в їхньому користуванні, бо ці землі були надані людям державою і знаходяться в загальному користуванні пайовиків.


  Ми поважаємо подвиг воїнів та ветеранів АТО і визнаємо їхнє право на отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.
Проте, будь-яке рішення має прийматися виважено і не на шкоду жителям нашої громади. Ні для кого не секрет, що життя в селі непросте, основним видом заробітку для місцевих жителів є тваринництво. Сільські люди тяжко працюють, щоб вижити, щоб прокормити свою родину. Забрати у них сінокоси і пасовища – означає забрати всі засоби заробітку.


 Ситуація з землями Тавежнянського старостинського округу - це та ситуація, яка потребує пошуку компромісних рішень, адже забезпечення прав однієї людини шляхом обмеження в правах іншої – це недопустимо.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь