Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Асоціація містУкраїни закликала органи місцевогосамоврядування не повертати вже виділені їм кошти соціально-економічногорозвитку.

Дата: 11.09.2019 16:34
Кількість переглядів: 259

Асоціація містУкраїни закликала органи місцевогосамоврядування не повертати вже виділені їм кошти соціально-економічногорозвитку.

АсоціаціїмістУкраїни б’є на сполох. Кошти, що нещодавно виділили  на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – вимагають повернути.  Як наголошує у відповідномулистівиконавчий директор АМУОлександр Слобожан, - «За попередньоюінформацією Державною казначейською службою на виконаннядорученняМіністерствафінансівпроводяться заходи щодопризупиненняпроведеннявидатківмісцевихбюджетів, перерахованої у вересні 2019 року, без наданняпояснень та законодавчихпідставщодоздійснення таких операцій». За даним напрямком  м. Харкову передбачено майже 90 млн. грн.  - це  блокування  позбавить бюджет міста потужного джерела додаткового  фінансування  заходів соціально-економічного розвитку.

«АсоціаціямістУкраїнизвертаєувагу на органівмісцевогосамоврядування на відсутністьзаконодавчихпідставщодонадання органами місцевогосамоврядуваннязгоди на проведенняопераційізвідкликаннямкоштівсубвенції з рахункумісцевого бюджету. Радимоврахувати при прийняттівідповіднихуправлінськихрішень, що у майбутньомутакідіїможуть бути сприйнятіконтролюючими органами як добровільнавідмовавідкоштівсубвенції та виконаннязобов’язань з фінансуваннявідповіднихвидатків. Відповідальність за повнотуздійсненнявидатків на заходи соціально-економічногорозвиткутериторій у такому разіпокладеться на органимісцевогосамоврядування», – йдеться у листівиконавчого директора АсоціаціїмістУкраїниОлександраСлобожана.

Нагадаємо, у серпніпісля листа керівникаОфісу президента Андрія Богдана до тодішньогопрем’єр-міністраВолодимираГройсманаКабмінзаблокуваввиділення органам місцевогосамоврядування 7,6 млрд грніз фонду регіональногорозвитку та 2,5 млрд грнсубвенції на соціально-економічнийрозвиток. ВиділятикоштиКабмін почав лишепісля того, як АсоціаціямістУкраїнирозпочалафлешмоб #поверніть_гроші_громад, у ходіякогоголовиміст та ОТГ у відеозверненнях на адресу президента ВолодимираЗеленського та прем’єр-міністраВолодимираГройсмана просили все-таки виділитиїмранішезапланованікошти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь