Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Звернення депутатів Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області до депутатів Верховної Ради України

Дата: 28.01.2021 12:34
Кількість переглядів: 324

Прем’єр- міністру України

Денису Шмигалю

Голові Верховної ради України

Дмитру Разумкову

 

Звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної ради України стосовно необхідності перегляду тарифів на споживання населенням енергоносіїв та за збільшення видатків з Державного бюджету на фінансування пільг та субсидій

   Ми, депутати Сахновщинської селищної ради VІІІ скликання вкрай стурбовані ситуацією, яка склалася в суспільстві в звязку з різким зростанням тарифів на енергоносії для населення. Негативні процеси в економіці країни призвели до значного зниження реальних доходів. Багато сімей нашої територіальної громади поставлені на межу виживання і не зможуть сплачувати значні суми витрат на утримання свого житла. Це, в свою чергу загрожує зростанням неплатежів, відключень та збуреннями в суспільстві.

Водночас зниження видатків на виплату субсидій населенню в порівнянні з минулим роком в Державному бюджеті викликає побоювання, що сімї, які потрапили в складне матеріальне становище, не отримають підтримки з боку держави.

Враховуючи надважливість зазначеного питання для всієї нашої громади, вимагаємо перегляду тарифної політики, збереження соціальних стандартів та розробки дієвих механізмів підтримки кожного громадянина.   З цією метою пропонуємо:

  1. Скасувати підвищення тарифів на комунальні послуги (зростання вартості газу та електроенергії) та припинити дію відповідних урадових рішень.
  2. Розглянути та ухвалити ріщення про спрямування на потреби населення газу українського видобутку.
  3.  Відмінити встановлення абонентської плати за транспортування газу.
  4.  Збільшити вДержавному бюджеті на 2021 рік видатки на виплату пільг та субсидій для населення до рівня, який би враховував реальне збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги.

 



 ЗВЕРНЕННЯ

 

депутатів Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області до депутатів Верховної Ради України

 Депутати Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області підтримують положення законопроектів №4369 та №4370, які внесені на розгляд Верховної Ради України 12 листопада 2020 року. Прийняття цих законопроектів сприятиме, значною мірою, розв’язанню протиріч, пов’язаних з місцем проживання та місцем отримання доходів й сплати податку на доходи фізичних осіб мешканців територіальних громад.

За рахунок коштів, які будуть отримані в результаті зарахування податку на доходи фізичних осіб за місцем їх фактичної реєстрації місцевий бюджет зможе профінансувати впровадження ряду інвестиційних проектів, спрямованих на поліпшення якості надання освітніх, медичних, комунальних та інших соціальних послуг для місцевого населення й, в тому числі, для осіб, які є платниками цього податку.

Доручаємо Сахновщинському селищному голові Володимиру Суєцькому передати це звеннення народному депутату в 179 виборчому окрузі Світличній Ю.О. для донесення його змісту до відома Верховної Ради України.

 

Секретар Сахновщинської

селищної ради                                                                             Віталій ЯКОВЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь