Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Формуємо літературну спадщину: У Сахновщинський громаді відбулися презентації нових книг наших земляків

Дата: 15.07.2024 15:15
Кількість переглядів: 106

Фото без опису10 липня у Сахновщинській публічній бібліотеці відбулися презентації книг наших земляків та талановитих авторів – Миколи Ілліча ТІТОВА та Володимира Прокоповича ВАКУЛЕНКА.

Літературний захід відкрив селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ, який зазначив, що попри нелегкі часи та війну в країні, у нашій громаді регулярно проходять презентації книг українських авторів. Це свідчить про те, що українське слово живе, літературний фронт працює та протистоїть ворогу, продовжуючи закарбовувати нашу історію та розвивати культуру України.

Першим свою книгу під назвою «Почесні громадяни Харківської області» презентував наш земляк, почесний громадянин Харківської області та Сахновщинської громади, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент, повний кавалер ордену «За заслуги», автор багатьох монографій, підручників та навчальних посібників з питань права Микола ТІТОВ. Дана робота автора є важливим внеском у збереження нашої історичної пам'яті та увіковічення заслуг тих, хто прямо вплинув на розвиток нашого регіону. 
Примірники своїх книжок почесний громадянин подарував бібліотекам нашої громади.

Також Микола Ілліч нагородив переможців заснованого ним конкурсу обдарованих учнів —  найуспішніших школярів Сахновщинського ліцею №2 та Сугарівської філії КЗ "Сахновщинський ліцей № 1" Наталію КОТЕНКО, Максима ЧЕРНЯТІНА і Маргариту ВЛАСОВУ. Учні отримали сертифікати та стипендії.

Фінальним акордом цієї події стала презентація нової, цього разу поетичної, книжки «Прочистень» нашого земляка, члена Національної Спілки письменників України Володимира ВАКУЛЕНКА. Ця книга була видана за фінансової підтримки Миколи Ілліча, яка ґрунтувалась на його багаторічному спілкуванні з автором-земляком та захопленні його наполегливістю й творчістю. «Перу Володимира Прокоповича належить чимало друкованих видань поезій, прози, публіцистики, краєзнавчих та історичних нарисів, якими зачитуються його пошановувачі та які передані автором у дар до кожної сільської школи й бібліотеки для ґрунтовного засвоєння молодим поколінням багатогранного та важливого контенту, що зміцнює дух і силу сучасних нащадків наших волелюбних предків та із надією і вірою на їх активну участь у подальшому укріпленні та розвитку нашої державності, нашого рідного краю», - сказав на зустрічі Микола Ілліч.

Володимир ВАКУЛЕНКО самостійно представив та розповів присутнім про багатолітнє формування нової книжки та про твори, які увійшли до неї. Вкінці виступу автор потішив публіку прочитанням вірша, який увійшов до збірки, під назвою «Любиш мене?».

Сама книга присвячена поетичному дослідженню сьогодення і пошукам його витоків у недавній і далекій минувшині, а найперше — в людських душах. Відкриває книжку окремий розділ під назвою «Ім’я, немов звання», створений з листопада 2023 по квітень 2024 року і присвячений нашій землячці, громадській діячці та волонтерці Руслані КОРІННІЙ. Як післямову в книжку включено спогад-есе про харківську літературну юність автора, а також кілька творів більшого жанру – поем та творів недавніх років.
Ілюстрації до цієї та майже всіх інших книжок Володимира ВАКУЛЕНКА створив художник-оформлювач Геннадій КОВАЛЬЧУК. Це виявилось останньою роботою літератора з художником, якого не стало 2023 року.

Варто згадати, що свого часу за первинний текст цієї книжки Володимир Прокопович став дипломантом літературної премії Харківської обласної ради імені Олександра Масельського. 

Ознайомитись з новим твором Володимира Прокоповича ВАКУЛЕНКА можете перейшовши за посиланням: Прочистень 

Завершуючи, варто підкреслити важливість подібних заходів, які не тільки збагачують культурне життя нашої громади, але й свідчать про непохитність нашої культури, її здатність протистояти викликам та зберігати свою унікальну ідентичність. Дякуємо авторам за їхній неоціненний внесок, а також всім, хто підтримує та розвиває нашу літературну спадщину!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь